Nadal negyed-, míg Djokovics elődöntős

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 17. 16:21
Rafael Nadal címvédőhöz és világelsőhöz méltó teljesítménnyel rukkolt elő a Monte Carló-i, 2,75 millió dollár összdíjazású salakpályás Masters harmadik fordulójában, alamizsnát, összesen három pontot engedélyezett az ecuadori Nicolas Lapenttinek. Andy Murrayt nagyobb csatára késztette az olasz Fognini, de a brit is vette az újabb akadályt. A harmadik kiemelt szerb Novak Djokovics már egy körrel előrébb jár, a spanyol Fernando Verdasco testén keresztül jutott az elődöntőbe.


Pénteken már nincs panasz az időjárásra a francia Riviérán, a tengerparton elhelyezkedő, festői szépségű Court Central-on Rafael Nadalt és a dél-amerikai Nico Lapenttit köszönthette először a közönség. Csütörtökön csupán két gémet tudtak abszolválni, a délelőtti folytatásban a hatodik játékban helyezte a kést az ecuadori torkára Nadal.  Egy brékkel "meg is elégedett", 6:3-ra hozta a szettet.

A folytatásban az első kiemelt sztár rögtön a második játékban elvette riválisa kedvét a tenisztől, egy hosszú gém - Lapentti korai haláltusája - után megint brékelőnybe került a spanyol. Innen már nem is volt visszaút számára, második adogatásból különösen sansztalan volt. Nadal félgőzzel is kivégezte, 6:0-val zárta a szettet.

A brit Andy Murray a 21 éves olasz Fabio Fogninit verte az első játszmában maratoni rövidítésben 7:6 (13-11), majd brékhátrányból 6:4-re.

Az Australian Open tavalyi győztese, vagyis Novak Djokovics immár ötödször találkozott a melbourne-i Grand Slam-torna idei meglepetésemberével, Fernando Verdascóval. Péntekig 2-2 volt az állás, 2005-ben a US Openen és 2006-ban aHamburgban a spanyol klasszis, míg 2007-ben a Roland Garroson és Madridban a szerb sztár győzött.

Ezúttal is a világranglista harmadik helyezettje ünnepelhetett, de ismét bebizonyosodott, Verdasco a mezőny legnagyobb harcosai közé tartozik. Djokovics ugyanis viszonylag simán, 6:2-re hozta a nyitó felvonást és utána sem torpant meg. A második felvonás hajrájában aztán 5:4-nél a spanyolok Davis Kupa-győztese volt higgadtabb, brékkel harcolta ki a döntő játszmát.

A belgrádi csillag aztán a harmadik szettben ismét higgadtabbnak bizonyult, bréklabdát sem engedélyezett ellenfelének, 3:2 után pedig elvette Verdasco adogatását. A hajrá már tartogatott újabb fordulatot, így Djokovics készülhet a szombati elődöntőre. Ott nagy esélye lesz a sikerre, lévén Stanislas Wawrinka vagy Karol Beck lesz az ellenfele.

Csütörtökön eldőlt, három év után ezúttal nem lesz Federer-Nadal álomfinálé, a svájci csillagot barátja, honfitársa, Stanislas Wawrinka ejtette ki.

 

MONTE CARLO ROLEX MASTERS –

ATP-TORNA, MONTE CARLO, 2,75 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ

Rafael Nadal (spanyol, 1.)–Nicolas Lapentti (ecuadori, sel.) 6:3, 6:0
Andy Murray (birt, 4.)–Fabio Fognini (olasz, sel.) 7:6 (13-11), 6:4
Nyikolaj Davigyenko (orosz, 8.)–David Nalbandian (argentin, 12.) 6:4, 5:7, 6:3
Ljubicic (horvát, szabadkártyás)–Bolelli (olasz) 7:5, 7:6 (7-2)
NEGYEDDÖNTŐ
Novak Djokovics (3.)–Fernando Verdasco (7.) 6:2, 4:6, 6:3
További párosítások: Nadal–Ljubicic, Murray–Davigyenko, Beck-Wawrinka