Megizzasztották a visszatérő Federert

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 15. 10:28
Győzelemmel tért vissza a januári Australian Openen aratott győzelme óta nem látott Roger Federer a 3,645 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornán. A viadal korábbi háromszoros bajnokát megizzasztotta a román Victor Hanescu, aki elcsente tőle a második szettet, de a harmadik felvonásban a világelső esélyt sem adott neki, és a 32 közé jutott.


„Elégedett vagyok mutatott játékommal és az egész mérkőzéssel, azok után, hogy ilyen sokat kihagytam – értékelt a 16-szoros Grand Slam-bajnok. – A fontos pillanatokban nem sikerült tökéletesen szerválnom, ami gondokat okozott, de az ilyesmi néha megtörténik. 

„Minden elismerésem Victoré, mert a meccs első felében hatalmas nyomás alá helyeztem ütéseit, de nagyon jól állta a sarat, én pedig nem éltem az adódó lehetőségeimmel" - tette hozzá a svájci, aki a következő körben Markosz Bagdatisszal csap össze.

Reuters
Federer egyből három trófeát zsebelt be vasárnap Fotó: Reuters

Federert a találkozót követően mindjárt három trófeával lepték meg, hiszen megkapta az előző szezon év játékosának, a közönség kedvencének és a legsportszerűbbnek járó díjat is. 

Továbblépett az Australian Openen döntöző Andy Murray, aki másfél óra alatt rendezte le az olasz Andreas Seppit. A kiemeltek közül Robin Söderling és Andy Roddick is a harmadik fordulóba jutott, nem úgy a horvát Ivo Karlovic, akit az inkább salakos borítást kedvelő Nicolas Almagro búcsúztatott.

A játéknap krónikájához tartozik, hogy vasárnap késő éjszaka bejelentették, eltört Nyikolaj Davigyenko csuklójában egy csont, így hiába győzött a második körben, fel kellett, hogy adja a versenyt. Az oroszra egyhónapos kényszerpihenő vár.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Legendákkal mókázott Federer és Nadal
Videó! Nemes cél, a haiti földrengés áldozatainak megsegítése érdekében mérkőztek meg egymással a tenisz legnagyobb alakjai péntek este Indian Wellsben. A jelenlegi sztárok és a korábbi legendák jópofa műsor keretében elérték...
Tovább a teljes cikkhez »

INDIAN WELLS-I ATP-TORNA, FÉRFI EGYES, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK:
2. FORDULÓ (3,645 millió dollár, kemény pálya):
Federer (svájci, 1.)-Hanescu (román) 6:3, 6:7, 6:1
Murray (brit, 4.)-Seppi (olasz) 6:4, 6:4
Söderling (svéd, 6.)-Koroljov (kazah) 6:2, 6:4
Roddick (amerikai, 7.)-Lu Jen-hszün (tajvani) 6:4, 6:4
Blake (amerikai)-Ferrer (spanyol, 13.) 6:1, 6:4
Almagro (spanyol)-Karlovic (horvát, 23.) 7:5, 7:6
Néhány szombati eredmény:
Djokovics (szerb, 2.)-Fish (amerikai) 6:1, 0:6, 6:2
Nadal (spanyol, 3.)-Schüttler (német) 6:4, 6:4
Davigyenko (orosz, 5.)-Gulbis (lett) 6:4, 6:4
García-López (spanyol)-Cilic (horvát, 8.) 7:6, 6:0