Legendákkal mókázott Federer és Nadal

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 13. 11:07
Videó! Nemes cél, a haiti földrengés áldozatainak megsegítése érdekében mérkőztek meg egymással a tenisz legnagyobb alakjai péntek este Indian Wellsben. A jelenlegi sztárok és a korábbi legendák jópofa műsor keretében elérték céljukat, egymillió dollárt gyűjtöttek a súlyos károkat szenvedő szigetországi túlélőknek.


A 16 ezer néző előtt megrendezett gálán egy női és egy férfi párosmérkőzésre került sor, ahol a játék mellett a hangulatról is gondoskodtak a teniszezők. Valamennyiükre mikrofont szereltek, így minden megszólalásukat, megjegyzésüket tökéletesen hallhatta a közönség.

A férfiak találkozóján az utóbbi két évtized négy legnagyobb játékosa csapott össze, végül az összesen 30 Grand Slam-győzelmet birtokló Roger Federer, Pete Sampras alkotta duó nagy csatában 8:6-ra győzött a nem kevésbé erős Andre Agassi, Rafael Nadal kettős ellen.

Reuters
Agassi (balra) és Nadal kettőse Fotó: Reuters

 

A két amerikai folyamatosan egymással bolondozott, de napjaink két hőse is kivette a részét a mókából. Később az ünnepség erejéig megjelent Rod Laver, így tenisztörténelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a nézők, egyszerre állt a pályán az a három férfi, aki a modern érában teljesítette a karrier Grand Slamet: Federer, Agassi és a 71 éves ausztrál. 

A nőknél sem maradt el a sztárparádé, a januárban visszatért Justine Henin Steffi Graf oldalán csapott össze Martina Navratilovával és Lindsay Davenporttal. A mérkőzés a férfiakéhoz hasonló izgalmakat hozott, végül az összesen 29 egyéni GS-diadallal rendelkező európai páros 8:6-ra legyőzte a 21-el büszkélkedő amerikai duót.

A teljes férfimérkőzést hat részben itt tekintheted meg - Youtube link

TENISZ, BNP PARIBAS OPEN:
Sampras, Federer (amerikai, svájci)-Agassi, Nadal (amerikai, spanyol) 8:6
Graf, Henin (német, belga)-Navratilova, Davenport (amerikaiak) 8:6