Jön V. Williams és Radwanska rangadója

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 30. 19:00
A tavaly nyolcaddöntős Agnieszka Radwanska 75 perc alatt nyert Dominika Cibulkova ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open női tornájának harmadik fordulójában. A korábbi világelső, 7. helyen kiemelt Venus Williams 55 perc alatt legyőzte Aljona Bondarenkót, a következő körben éppen a krakkói klasszissal találkozik.


A lengyel és a szlovák teniszező korábban kétszer találkozott: 2006-ban Budapesten és idén Dohában is a krakkói klasszis győzött. Utóbbi mérkőzés nagyon szoros volt, a döntő szett 5:4-gyel zárult, New Yorkban is kiélezett csatát vártak a szurkolók.

 

Radwanska azonban parádézott a nyitó szettben, háromszor vette el ellenfele adogatását. Döntőnek bizonyult, hogy Cibulkova egyetlen labdamenetet sem nyert meg második adogatásból.

 

A folytatás már szorosabb volt, de 3:3 után már csak a lengyel teniszező „húzott be” játékot. A második szettben Radwanska 12, Cibulkova 11 nyerő ütéssel vétette észre magát, az önhibák tekintetében is jobb (6-9) volt a krakkói sztár.

 

A következő fordulóban már pokolian nehéz dolga lehet a 9. helyen kiemelt Radwanskának, ugyanis a korábbi világelső Venus Williams lesz az ellenfele. Az amerikai világklasszis 55 perc alatt ütötte ki a jobb sorsra érdemes, roppant csinos Aljona Bondarenkót.

 

A hazai pályán szereplő, 2000-ben és 2001-ben egyesben is US Open-győztes Venus Williams egy pillanatig sem idegesítette szurkolóit, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Tenyeressel és fonákkal is irányított, Bondarenko csak időnként tudta megnehezíteni a dolgát.

 

A 30 perces első szettben a korábbi világelső kétszer brékelt, 14 nyerő ütéssel rombolta riválisa ellenállását, Bondarenko csak három hasonló választ adott. Így az is simán belefért, hogy az amerikai játékos 16-10-re „nyerte” az önhibák „mérkőzését”.

 

A folytatás még egyoldalúbb volt, Williams 5:0-ra elhúzott, ellenfele ekkor szépített. A tengerentúli klasszis 18 nyerőt ütött 1 ellenében, így ismét elkövethetett 9 önhibát…

 

A nyolcaddöntő előtt természetesen Venus Williams az esélyesebb, de pontosabban kell teniszeznie a sikerért. Két évvel ezelőtt ugyanis Luxemburgban a krakkói klasszis 6:3, 6:0-ra győzött, vagyis már ismeri a diadal receptjét az ex-világelsővel szemben…

 

US OPEN, 20.657 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ:
V. Williams (amerikai, 7.)-A. Bondarenko (ukrán, 27.) 6:2, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 9.)-Cibulkova (szlovák, 18.) 6:0, 6:3