Íme Szávay párizsi ellenfele!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 7. 21:48
Szávay Ágnes a fehérorosz Olga Govorcova ellen kezd az "Open GDF Suez" elnevezésű, 700 ezer dollár összdíjazású kemény pályás WTA-tenisztorna első fordulójában. Ha továbbjut a magyar lány hétfőn Párizsban, akkor a papírforma szerint a harmadik kiemelt belga Yanina Wickmayer várhat rá a nyolcaddöntőben.


Verhető ellenfelet kapott Szávay a párizsi torna sorsolásán, a nála 21 hellyel hátrébb rangsorolt Govorcovát. Eddig kétszer találkoztak. 2008-ban is Párizsban keresztezték egymás útját, akkor a magyar nyert és egészen a döntőig menetelt. Négy évvel korábban azonban a Szávaynál csak négy hónappal idősebb Govorcova győzött Bolban salakon.

Tavalyi szereplésére nem szívesen gondolhat vissza az egykori világranglista-13., a kínai Li Nától kapott ki a nyitó fordulóban két szettben, 7:6, 6:2-re.

Az első két kiemelt, Jelena Gyementyjeva és Flavia Pennetta alanyi jogon tagja a legjobb 16 mezőnyének. A verseny másik magyar érdekeltje, Marosi Katalin már a selejtező első körében búcsúzott a francia Claire Feuerstein ellen.

Vasárnap alakultak ki az elődöntő párosításai a Fed-kupa Világcsoportjában: az Egyesült Államok Oroszországgal, Csehország pedig a címvédő olaszokkal csaphat össze. A meglehetősen tartalékos oroszok (Szvetlana Kuznyecovával és Alisza Klejbanovával) a sírból, 1-2-ről hozták vissza a továbbjutást a szerbek elleni negyeddöntőben. Hiába szárnyalt Jelena Jankovics, kiénekelték a sajtot Ana Ivanovics szájából, aztán a párost is megnyerték.

Ami a férfiakat illeti, az Australian Openen elődöntős horvát Marin Cilic megvédte címét a zágrábi fedettpályás tornán, a döntőben Michael Berrert verte három szettben. Cilic ötödik sikerét aratta az ATP Touron az életében először finalista német ellen. Johannesburgban a spanyol Feliciano López emelhette magasba a kezeit, 2004 októbere után élvezhette ismét a tornagyőzelem ízét. A 29 éves francia Stephane Robert ezúttal csak mellékszereplő volt.