Hét élete volt Wozniackinak

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 8. 21:58
Előrehozott döntőnek is beillő mérkőzésen, kegyetlen csatában győzte le a világelső Caroline Wozniacki a belga Yanina Wickmayert Charlestonban (721 ezer dollár zöld salak) a legjobb négy közé jutásért zajló mérkőzésen. A dán teniszezőnő ellenfele a harmadik kiemelt Jelena Jankovics lehet az elődöntőben.


 

A 2009-es US Open elődöntőjének visszavágóján többször is verthelyzetből jött vissza a világelső, akinek már a harmadik fordulóban is meggyűlt a baja a cseh Barbora Zahlavová-Strycovával.

Wickmayer rögtön brékkel indított, s bár innen még fordított Wozniacki, a belga agresszív játékának, remek első adogatásainak meg lett a foganatja az első jászmában.

Hasonlóan indult a második szett is, sőt, Wickmayer 6:4, 3:1-es vezetésnél három bréklabdához jutott, ám egyet sem tudott értékesíteni, s ez olyannyira felbosszantotta, hogy mindjárt el is veszítette adogatását. Dán riválisa kihasználta lélektani fölényét, s egy kilencpontos sorozattal tett pontot a szett végére.

A harmadik felvonásban ismét kitett magáért a WTA-rangsor 20. helyezettje, 3:1-re, majd 4:2-re is vezetett, de újfent sikerült kiénekelni a sajtot a szájából, 4:4 után hozta adogatását és nullára brékelte le őt Wozniacki.

FAMILY CIRCLE CUP - WTA PREMIER
CHARLESTON, 721 EZER DOLLÁR, ZÖLD SALAK
Női egyes, negyeddöntő
Wozniacki (dán, 1.)-Wickmayer (belga, 6.) 4:6, 6:4, 6:4
SZAFINA VISSZALÉPETT, AZARENKA ELŐDÖNTŐS
Szávay Ágnes párospartnere, Dinara Szafina feladta a pénteki egyes negyeddöntőjét, így veszélybe került az elődöntős magyar-orosz kettős további szereplése a 220 ezer dollár összdíjazású, salakpályás marbellai tenisztornán. Szafina az első helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka elleni meccsén 1:5-nél lépett vissza a folytatástól. Szávayval az oldalán elvileg szombaton lenne a női páros elődöntője.
Azarenka ellenfele az olasz Errani lesz a döntőbe jutásért, a másik ágon Kuznyecova-Begu párharc következik. Érik az orosz-fehérorosz "álomdöntő".

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megsérült a legyőzhetetlen Djokovics
Térdsérülésre hivatkozva nem indul a jövő hétfőn kezdődő Monte Carló-i salaktornán (2,227 millió dollár) az idén még veretlen teniszező Novak Djokovics. Ezzel toronymagas favorittá lépett elő a világelső Rafa Nadal, aki...
Tovább a teljes cikkhez »