Federer oktatott és először döntős

Létrehozva: 2011. november 12. 15:42
Tekintélyt parancsoló győzelemmel jutott az év utolsó Mastersének döntőjébe a 16-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer - pályafutása során először. A szombati elődöntőben Tomás Berdychet verte két szettben, 6:4, 6:3-ra úgy, hogy még bréklabdája sem volt a cseh riválisnak. A fináléban a francia Jo-Wilfried Tsonga vagy az amerikai John Isner lesz a harmadik kiemelt svájci sztár ellenfele.


Ezt a tornát nem Federernek találták, legalábbis az eddigi produkciót alapul véve, a negyeddöntőnél csak egyszer menetelt tovább, mégpedig tavaly, amikor öt meccslabdát kihasználatlanul hagyva kapott ki a francia Monfilstól a legjobb négy között.

Most azonban az utolsó akadályt is vette, a legkisebb megingás nélkül, mindkét szettben az első adandó alkalommal brékelt, miközben Berdychnek még sansza sem volt ugyanerre.

Harmadszor is francia kerül az útjába a Bercyben, Jo-Wilfried Tsonga a közönséggel a háta mögött kemény dió lehet. A korábbi Australian-Open-döntős szetthátrányból is megoldotta házi feladatát, legyőzte az adogatógép John Isnert.

A 30 éves svájci utoljára az év elején, Dohában tudott tornát nyerni, akkor Nyikolaj Davigyenkót múlta felül ehhez 6:3, 6:4-re.

ATP PÁRIZS, 2,227 MILLIÓ EURÓ, FEDETT PÁLYA
Férfi egyes, elődöntő
Federer (svájci, 3.)-Berdych (cseh, 5.) 6:4, 6:3
Tsonga (francia)-Isner (amerikai) 3:6, 7:6, 7:6