Federer 29, Murray 129 perc alatt nyert

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 19. 09:04
Novak Djokovics és Rafael Nadal győzelmét követően a másik két nagyágyú, Roger Federer és Andy Murray is továbblépett a Cincinnatiban pokoli hőség közepette zajló 2,4 millió dollár összdíjazású férfi tenisztorna 3. fordulójába.


A svájci világelsőnek könnyű dolga volt, hiszen Gyenisz Isztyomin jobb bokáját és lábfejét is megrántotta egyetlen labdamenet során, így mindössze 29 perc alatt feladni kényszerült a torna címvédője elleni csatát.

Bár természetesen nem kívánt rosszat ellenfelének, a 16-szoros Grand Slam-bajnok azért mindenképpen örült, hogy a vasárnapi torontói döntőjét követően egy további pihenőnapot kapott: „Ha lehet az ilyesmit jól időzíteni, akkor az most van. Egy újabb napon van, hogy belerázódjam a játékba, megszokjam a helyszínt."

Nagyságrendekkel nehezebb dolga volt a Kanadában győző Andy Murraynek, aki háromszettes csatába bonyolódott nyitómeccsén. Pedig 6:3, 5:4-nél úgy tűnt, a skót adogatva a mérkőzésért hamar lerendezi Jeremy Chardyt, de a francia visszabréket, sőt a rövidítésben kiharcolta a döntő felvonást.

„Hirtelen sokkal jobban kezdett teniszeni – emlékezett vissza a fordulópontra negyedik kiemelt. – A második játszma végén váratlanul mindenhonnan nyerőket ütött, ami elbizonytalanított."

Chardy feltámadása aztán csak pünkösdi királyság volt, hiszen Murray rákapcsolt és a rengeteg bréklabdájából (egész meccsen tizennégy volt neki) kettőt kihasznált, ezzel a legjobb 16 közé lépett.

TENISZ, CINCINNATI MASTERS, 2,4 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, 2. FORDULÓ
Federer (svájci, 3.)-Isztyomin (üzbég) 5:2-nél Isztyomin feladta
A. Murray (skót, 4.)-Chardy (francia) 6:3, 6:7 (3-7), 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal, Djokovics: tovább, tovább!
A hárommillió dollár összdíjazású Cincinnati Masters harmadik fordulójába masírozott a világelső Rafa Nadal, aki papírforma-győzelmet aratott az amerikai Taylor Dent ellenében szerda este. Novak Djokovics ellen sem evett meg sok...
Tovább a teljes cikkhez »