Ellátták a világelső baját Miamiban

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 28. 21:12
A nyolcaddöntő jelentette a végállomást a világelső Caroline Wozniacki számára a Miamiban zajló kiemelt premier kategóriás női teniszversenyen, miután közel két és félórás csatában, három szettben kikapott a német Andrea Petkovictól.


A dán bombaformában játszott az utóbbi időben, februárban Dubajban, másfél hete pedig Indian Wellsben győzött, közben Dohában döntőzött (Vera Zvonarjova állította meg). Floridában is gond nélkül vette az első két akadályt az amerikai Mattek-Sands, és korábbi top5-ös játékos Daniela Hantuchova ellen.

Figyelmeztető jel lehetett számára, hogy hétfői riválisa az Australian Openen villantott, élete első Grand Slam-negyeddöntőjét érte el, többek között Marija Sarapovát búcsúztatva. Kaliforniában a harmadik körben a későbbi döntős Marion Bartoli állta újtát.

Petkovic ausztrál formáját idézve játszott, kevés hibával, jól adogatva (első szerváit 77 százalékban ütötte be). Feltűnően sok pontot ütött Wozniacki második szervái után, és bár 17 bréklehetősége volt a világelsőnek, csak öttel tudott élni.

Az első kiemelt az első szett elbukása után egyenlíteni tudott, a harmadikban 0:2-ről még felállt (2:2), de 2:3-nál második fogadóelőnyével élt a német, akinek a hajrában nem remegett meg a keze, így életében először győzte le az aktuális világelsőt.

Wozniacki idei 21 győzelme mellett negyedik vereségét szenvedte el, Petkovic a zsinórban második premier kategóriás elődöntőjére pályázó Marija Sarapovához csatlakozott a legjobb nyolc között. Következő ellenfele a papírforma szerint Jelena Jankovics lehet.

WTA MIAMI, SONY ERICSSON OPEN
4,5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA, NYOLCADDÖNTŐ:
Petkovic (német, 21.)-Wozniacki (dán, 1.) 7:5, 3:6, 6:3
Sarapova (orosz, 16.)-Stosur (ausztrál, 4.) 6:4, 6:1

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Továbbjutott a matador és a szépség
Egyik világelső sem botlott a Miamiban zajló kiemelt teniszverseny harmadik fordulójában, a spanyol és a dán klasszis sem veszített szettet. Rafael Nadal dolga volt a nehezebb, de végül két 6:4-es játszmában múlta felül Nisikori...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Még nem biztos Sarapova esküvője
Tovább reménykedhetnek a tenisz-, és Marija Sarapova szerelmesei. Bár a közeli barátok és hozzátartozók biztosra vették, az orosz csillag esküvőjét egyelőre kérdőjelek övezik....
Tovább a teljes cikkhez »