Szabadkártyást evett ebédre Arn Gréta

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 11. 12:42
Folytatódott Arn Gréta menetelése Rómában, a magyar teniszezőnő bejutott a nyolcaddöntőbe, miután közel másfél óra alatt, két szettben verte az olasz szabadkártyás Alberta Briantit a kétmillió dollár összdíjazású, Internazionali BL d'Italia salaktornán. A nyolc közé jutásért a lengyel Agnieszka Radwanska vagy az orosz Jelena Vesznyina vár rá.


Nem csak a húszéveseké a világ a WTA Tour egyik legrangosabb salaktornáján, ezt az Arn Gréta-Alberta Brianti csata, az egyes pálya első mérkőzése volt hivatott bizonyítani. A két versenyzőt 17 hely választja egymástól a világranglistán, szinte hihetetlen, de először találkoztak karrierjük során szerdán.

Arn Gréta nem kis önbizalommal léphetett pályára, hiszen a nyitányon rögtön Roland-Garros-győztest vert, az orosz Szvetlana Kuznyecovát, ráadásul meccslabdát hárítva, a viadal eddigi leghosszabb mérkőzésén, közel három és fél órás csatában.

A hazai pálya ezúttal nem lejtett, a némileg esélyesebb Arn mindkét szettben háromszor brékelte le ellenfelét és benevezett egy esetleges Radwanska elleni komoly erőfelmérőre.

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA, RÓMA (salak, 2 050 000 dollár), 2. FORDULÓ:
Arn Gréta (magyar)–Brianti (olasz, szk.) 6:4, 6:4