Djokovics és Ferrer vívja a döntőt

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 27. 17:38
Szetthátrányból nyert Novak Djokovics a Dubaiban zajló 2 millió 233 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében. Az első helyen rangsorolt szerb Gilles Simont búcsúztatta a legjobb négy között. A klasszis ellenfele a Richard Gasquet-t nagyon simán elintéző spanyol David Ferrer lesz.


Az első szettben Simon volt a koncentráltabb, hiszen míg Djokovics két bréklabdájából egyet sem tudott kihasználni, addig a harmadik helyen kiemelt francia az egyetlen lehetőségét kihasználta arra, hogy elvegye ellenfele adogatását. Ennek köszönhetően meg is nyerte a felvonást 6:3-ra.

A folytatásban azonban, ha nem is könnyedén, de egy a második játszma hajrájában kiharcolt brékkel Djokovics kiegyenlített, így jöhetett a döntő szett. A harmadik szakaszban aztán ismét - hacsak egy hajszállal is - a szerb volt a jobb, így ő került a fináléba.

A másik mérkőzésen David Ferrernek, a torna negyedik kiemeltjének mindössze 75 percre volt szüksége, hogy megnyerje a meccset. Az első játszmában kétszer is brékelte ellenfelét, míg Gasquet-nak esélye sem volt fogadójáték elnyerésére.

A második szett némileg kiegyensúlyozottabb volt olyan szempontból, hogy mindkettejüknek megvoltak a lehetősége fogadóként is pontot nyerni, ám Ferrer hozta az első négy játékot, onnantól kezdve pedig nem volt reális esély a fordításra.

A Djokovics-Ferrer döntőt magyar idő szerint szombaton 16:00-kor rendezik.

 

DUBAI, 2 MILLIÓ 233 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ FÉRFI TENISZTORNA, ELŐDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.) – Simon (francia, 3.) 3:6, 7:5, 7:5
Ferrer (spanyol, 4.) - Gasquet (francia) 6:2, 6:2