Arn majdnem legyőzte Venus Williamst!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 07:47
Azt a mindenit! Egy paraszthajszálon múlt, hogy a jelenleg a 160. helyen álló Arn Gréta két vállra fektesse a világ ötödik legjobb játékosát, az amerikai Venus Williamst. Márpedig az Acapulcóban zajló WTA tenisztorna második körében, a legjobb nyolc közé kerülésért csupán 6:3, 6:7, 6:4-re kapott ki a magyar lány. Szávay Ágnes idei második egyesgyőzelmével továbblépett a következő kanyarba - és Venus Williamsszel találkozik...


NŐI TENISZ, ACAPULCO (220 EZER DOLLÁR), 2. FORDULÓ:
Venus Williams (amerikai, 1.) - Arn Gréta (magyar) 6:3, 6:7 (3-7), 6:4
Szávay Ágnes (magyar) - Roberta Vinci (olasz) 7:6 (7-1), 6:4

 

Hihetetlen! Ki gondolta volna, hogy Arn Gréta 2 óra 43 perces csatára készteti majd a világranglista ötödik helyén álló Venus Williamst? Pedig így történt, s a magyar teniszezőnő kis híján világraszóló meglepetést okozott.

 

A mexikói Acapulcóban zajló tenisztorna első kiemeltje, a hétszeres egyéni Grand Slam-győztes nem kíméli magát, hiszen az első kanyarban is majd' két és fél órás csatából került ki győztesen, ám a spanyol Nuria Llagostera után Arn Gréta még tovább tudta a pályán „tartani” a 40. egyéni tornagyőzelmét a múlt héten ünneplő szuperklasszist.

 

A meccs krónikájához tartozik, hogy Williams 12 bréklabdából kilencet hárított, emellett hat ászt is vágott Arn Grétának. A magyar lány óriási lehetőségeket szalasztott el a találkozón, neki viszont nem sikerült egyetlen visszaadhatatlan szervát ütnie 28 esztendős ellenfelének.

 

 

Szávay Ágnes bosszút állhat Venus Williamsen

Szávay Ágnes szerencsés vesztesként szerencsére feltámadt, az Arn Grétától a selejtezőben elszenvedett veresége után immáron két fordulón jutott túl, a második körben az olasz Roberta Vincit verte meg 1 óra 48 perc leforgása alatt 7:6, 6:4-re.

 

Az idősebb Williams-lánynak remélhetőleg magyar fóbiája lesz, hiszen magyar idő szerint péntek hajnali 1:30-kor éppen a világranglistán 28. helyen álló honfitársnőnkkel kell meccselnie.