Álomdöntő: Federer-Djokovics Dubajban

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 25. 17:41
A 16-szoros Grand Slam-győztes az idei melbourne-i bajnok, kétszeres címvédő ellen: álompárosítás a dubaji ATP-torna (2.33 millió dollár, keménypálya) szombati fináléjában. Federer még nem veszített szettet a tornán, s visszavágna az Australian Open elődöntőjében elszenvedett vereségért, Djokovics útja izzadságosabb volt, az elődöntőben szetthátrányba került, végül feladta ellene a küzdelmet a harmadik kiemelt, cseh Berdych.


Djokovics pénteken sem a csúcsformáját hozta el a meccsre, így a szinte szó szerint inaszakadtáig küzdő Berdych egy szoros tie breakben meg tudta verni.

A folytatásban azonban kikészítették a hosszú labdamenetek a cseh versenyző combját, már a második szett után benne volt a levegőben, hogy feladja, végül a következő felvonásban, 2:4-nél dobta be a törülközőt. Hétből hatodszor veszített a jelenlegi világranglista-harmadik szerb ellen.

A kétszeres címvédő ellenfele a várakozásoknak megfelelően Roger Federer lesz, összejött tehát a Melbourne-i elődöntő visszavágója. A svájci rögtön brékkel kezdett a franciák talán legnagyobb reménysége, Gasquet ellen, aztán 4:2-nél ismét lesújtott. A második szett már nem volt sétagalopp, a végén brékhátrányból kellett fordítania, hogy elkerülje első szettveszteségét és 73 perc alatt lezárja a meccset.

Eddig összesen húsz alkalommal mérhette össze az erejét a két világsztár, a mérleg nyelve Federer felé billen, 13-szor már legyőzte a szerbet. Ha csak az utóbbi egy esztendőt nézzük, 4-2-re nyerte a párharcot a bázeli, ha viszont csak a Grand Slam-tornákat vesszük figyelembe, már nem ilyen egyértelmű a kép, négyszer ugyan Djoker húzta a rövidebbet, háromszor azonban Roger Király kényszerült térdre.

DUBAJ, ATP-TORNA, 2.33 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Férfi egyes, elődöntő
Djokovics (szerb, 2.)-Berdych (cseh, 3.)  6:7 (5-7), 6:2, 4:2-nél Berdych feladta
Federer (svájci, 1.)-Gasquet (francia) 6:2 7:5

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Leckét adott Wozniacki és Federer
A spanyol Granollers után az ukrán Sztahovszkijt is 6:3, 6:4-re győzte le a dubaji ATP-torna első kiemeltje, a 16-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer. Elődöntőbeli riválisa francia lesz: a francia házi csata győztese,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vége Arn acapulcói kalandjának
Megálljt parancsoltak Acapulcóban Arn Grétának, aki három szettben búcsúzott a mexikói, 220 ezer dollár összdíjazású Grand Prix negyeddöntőjében. Ismét irgalmatlan csatára kényszerült a harmadik kiemelt magyar lány, a 22 éves...
Tovább a teljes cikkhez »