Leckét adott Wozniacki és Federer

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 24. 17:50
A spanyol Granollers után az ukrán Sztahovszkijt is 6:3, 6:4-re győzte le a dubaji ATP-torna első kiemeltje, a 16-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer. Elődöntőbeli riválisa francia lesz: a francia házi csata győztese, Gasquet. A másik ágon Djokovics mérkőzik Berdych-hel. A nőknél Wozniacki oktatta Pennettát, és Bartoli ellen folytathatja, a másik ágon Zvonarjova-Jankovics párharc jön.


Federer sorozatban 19-szer hozta adogatását a dubaji tornán, de Sztahovszkij ellen döcögősen kezdett, mindjárt megtört szériája. Az első adandó alkalommal elajándékozta szerváját, s ugyan mindjárt vissza is vette, a következő játékban hamarosan semmi negyven állt az eredményjelzőn. Ekkor kellett megmutatnia, mitől is világklasszis, egy ász értékű szervával és négy ásszal kecmergett ki a bajból.

Először játszott a svájci a 25 éves, kijevi születésű riválissal, aki nem tudott felnőni a feladathoz, kilenc bréklabdájából csak egyet értékesített, miközben Federer hármat. Ez elég volt a négy közé jutáshoz, ahol a francia házi döntő győztesével mérkőzik a bázeli csillag.

Eközben Dohában Wozniacki és Pennetta negyeddöntőzött közönségcsalogató mérkőzésen. Az olasz alaposan bekezdett, egy korai brék után a 3:1-hez adogathatott, ekkor még senki sem sejtette, hogy sorozatban 11 gémet bukik el, s egy tükörsima vereséggel "ünnepli" pénteki, 29. születésnapját. Ötödik alkalommal verte az odensei, aki ellen még soha nem volt sikerélménye. Schiavone után Bartoli már túl nagy falat volt a kínai Pengnek, a franciák legjobbja mérkőzhet a világelsővel a fináléért pénteken.

A NEGYEDDÖNTŐK EREDMÉNYEI
DUBAJ, ATP-TORNA, 2.33 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Berdych (cseh, 3.)-Petzschner (német) 7:5, 6:4
Djokovics (szerb, 2.)-F. Mayer (német) 7:5, 6:1
Federer (svájci, 1.)-Sztahovszkij (ukrán) 6:3, 6:4
Gasquet (francia)-Simon (francia) 5:7, 6:2, 6:4
DOHA, WTA-TORNA, 721 EZER DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Bartoli (francia)-Peng (kínai, sel.) 6:2, 6:2
Wozniacki (dán, 1.)-Pennetta (olasz) 6:2, 6:0
Zvonarjova (orosz, 2.)-Hantuchova (szolvák) 7:5, 6:7 (5-7), 7:5
Jankovics (szerb, 5.)-Zakopalova (cseh) 6:2, 6:4