Raúl rúgta tovább a Realt a BL-ben

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 22:39
Raúl 7. percben szerzett góljával kiszenvedte a BATE Boriszov elleni győzelmet, ezzel pedig a továbbjutást a Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjában. Az 1-0-s vereség ellenére sincs szégyenkeznivalója az abszolút újonc fehérorosz kiscsapatnak, amely még így is elcsípheti a harmadik, UEFA-kupát érő helyet a kvartettben. Ugyanitt, kora este a Zenit 0-0-t játszott a Juventussal, ezért az orosz bajnok is elbúcsúzik a BL-től a csoportmeccsek után.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 5. FORDULÓ:
BATE BORISZOV (fehérorosz) – REAL MADRID (spanyol) 0-1 (0-1)

Minszk, Dinamo Stadion, 39 600 néző, vezette: Terje Hauge (Steinar Holvik, Dag-Roger Nebben – mindhárman norvég)

BATE: Veremko – Hagus, Szosznovszkij, Kazancsev, Jurevics – Vologyko (Szivakov, 65.), Lihtarovics (Szkavis, 71.), Krivec, Bliznyuk, Sztaszevics (Nehajcsik, 46.) – Rogyinov. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko.

REAL MADRID: Iker Casillas - Miguel Torres, Pepe, Sergio Ramos, Heinze – Sneijder, Gago, Guti (Van der Vaart, 79.) – Raúl (Javi Garcia, 86.), Saviola (Bueno, 89.), Drenthe. Vezetőedző: Bernd Schuster.

Gólszerző: Raúl (7.)

Sárga lap: Szosznovszkij (23.), Bliznyuk (75.), Hagus (89.), ill. Heinze (8.), Miguel Torres (43.)

 

Egy, már eddig is túlteljesítő BATE Boriszov és egy sérülésektől megtizedelt, önmagát megtalálni vágyó Real Madrid találkozott szerda este Minszkben a H csoportban. A képlet egyszerű volt, hiszen ha a hazai kiscsapat valami csoda folytán nyer, megmarad az esélye a továbbjutásra, amennyiben azonban a spanyol flotta diadalmaskodik, a kilencszeres BL/BEK-győztes lép biztosan tovább.

 

Madridban a Spanyol Kupa-kiesés óta kétségtelenül krízishelyzet van, ráadásul a csapatot sérüléshullám is sújtja. Bernd Schuster vezetőedző minden mérkőzésén a munkájával játszik, ilyen hangulatban pedig nem könnyű szép játékkal, gólzáporos győzelmeket aratni.

 

Hja, hogy ez még nem minden. Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Mahamadou Diarra, Rubén de la Red, Fabio Cannavaro és Gonzalo Higuaín – nem, kedves olvasó, ezek a nevek nem a kezdőcsapatból valók, ők ugyanis a sérültek listáját erősítették. No, meg a vezetőedző fejét fájdították. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elmúlt hétvégi, Recreativo elleni bajnokin bokasérülést szenvedett Wesley Sneijder tudta vállalni a játékot.

 

Nem volt mese, a Realnak nyernie kellett, hogy a már biztosan továbbjutott Juventus mellett – az olaszok kedden kora este 0-0-t játszottak a Zenit vendégeként – megkaparintsák az egyenes kieséses szakaszt garantáló második pozíciót.

 

 

Minszkben sokáig kérdésés volt, egyáltalán lesz-e meccs, ám a pályamunkások emberfeletti munkával és lelkesedéssel levarázsolták a hóhalmazt a pályáról, szerezve ezzel egy nagy piros pontot a szurkolók körében.

 

Minden egyes spanyol játékos fogadkozott, meglesz a győzelem, ígéretükhöz híven pedig már az első pillanatoktól kezdve lerohanták a meglepett vendéglátót. A gyors és erőszakos futball korán meghozta eredményét, hiszen a 7. percben máris vezetett a hispán gárda.

 

Raúl kezelte le némi szerencsével Drenthe balról érkező labdáját, a csapatkapitány állított egyet az irányzékon és a tizenhatos vonaláról, kissé jobbról elemi erővel vágta a vezető gólt a BATE kapujának jobb felső sarkába (0-1).

 

És ez volt a kulcsmomentum. Amellett, hogy szép gólt szerzett a madridi csillag, mint később kiderült, tovább is lőtte csapatát a csoportkörből. A találkozón mindent egy lapra tett fel a hazai gárda, de próbálkozásaikat nem kísérte siker.

 

A Madrid igyekezett kontrákkal operálni, de ez az együttes kedden este nem tudott kicsikarni magából még egy gólt. A csata hevében Guti és Sergio Ramos is kapott egy-egy csinos turbánt a fejére, szó szerint vérüket adták a nyögvenyelős sikerért.

 

A BATE egyórányi játék után Bliznyuk révén hagyta ki legnagyobb helyzetét: a fehérorosz játékos tizenhat méterről célozta meg Iker Casillas ketrecét, a labda azonban néhány centivel elkerülte a spanyol kapu jobb oldalát.

 

Ez volt a meccslabda, ám kimaradt. A Real győzött és továbbment, a Boriszov vesztett, de még továbbmehet - az UEFA-kupában. Feltéve, hogy az utolsó fordulóban a Juventus vendégeként csodát tesz.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Juventus 5 3 2 0 7 3 4 11
2. Real Madrid 5 3 0 2 6 5 1 9
3. Zenit Szentpétervár 5 1 2 2 4 4 0 5
4. BATE Boriszov 5 0 2 3 3 8 -5 2