Labdarúgás, Südamericana Kupa: búcsúzott a két argentin nagyágyú

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 10:41
Kettős győzelemmel jutott a latin-amerikai második számú kupasorozatban, a Südamericana Kupában a brazil Internacional és a mexikói Guadalajara Chivas gárdája. Előbbi az argentin Boca Juniors, utóbbi a szintén argentin River Plate csapatát búcsúztatta.


Elmarad az argentin házidöntő a Südamericana Kupa idei kiírásában. Bár korábban már bejutott a legjobb négy közé az Argentinos és az Estudiantes, nagyobb múltú társaiknak - azaz a River Plate-nek és a Boca Juniorsnak - nem sikerült beverekedniük magukat a legjobb négy közé.

A Bocán simának tűnő kettős győzelemmel jutott túl a brazil Internacional csapata. Bár a hazai meccset 2-0-ra megnyerték, argentínában mégis megszenvedtek a brazilok. A vezető gól után - melyet Magrao szerzett a 48. percben - elszállni látszódtak a Boca reményei, ám az 58. percben megítélt büntető - melyet Riquelme váltott gólra - még visszahozta a játékosok lelkesedését.

Alex 72. percben lőtt góljával azonban minden eldőlt. A hazaiak nehezen viselték a vereséget - amit Forlin 86. percben összeszedett kiállítása is jól tükrözi.

SÜDAMERICANA KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ MÉRKŐZÉS:
BOCA JUNIORS (argentin) - INTERNACIONAL (brazil) 1-2 (0-0)

Gólszerző: Riquelme (11-esből, 58.), ill. Magrao (48.), Alex (72.)

Kiállítva: Forlin (Boca, 86.)

Továbbjutott: az Internacional, 4-1-es összesítéssel



Közelebb állt a továbbjutáshoz nemzeti riválisánál a River Plate gárdája. Az argentinok már 2-0-ra is vezettek az első félidőben, ami már a továbbjutásukat jelenthette volna, ám az Efrain Flores által vezetett mexikóiak behúzták döntetlenre a mérkőzést, így az elődöntőbe jutottak.

SÜDAMERICANA KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ MÉRKŐZÉS:
GUADALAJARA CHIVAS (mexikói) - RIVER PLATE (argentin) 2-2 (0-2)

Gólszerző:
De La Mora (58.), Medina (64.), ill. Cabral (3.), Fabrao (21.)

Továbbjutott: a Guadalajara Chivas, 4-3-as összesítéssel


Az elődöntők első mérkőzésének párosításai:

Internacional - Guadalajara Chivas

Estudientes - Argentinos