Átigazolások a Bundesligában - top20

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 5. 20:10
Miközben Angliában repkedtek a tízmilliók fontban, addig Németországban alig két üzlet képviselt kétszámjegyű összeget, ráadásul euróban. Sokat elárul a nyárról, hogy a legértékesebb klubcsere egy kapus nevéhez fűződik (Manuel Neuer), majd egy hátvéd (Jérome Boateng) következik. Azért nem egy kitűnő érzékkel megköttetett egyezség született, így tehetséges fiatalok sora került tökéletes pozícióba, hogy az új szezonban robbanthasson!


 

1. Manuel Neuer (Schalke 04-Bayern München, 22 millió euró)

A nyár slágertémája Németországban Manuel Neuer jövője volt, és bár aktívan élt a szál a Manchester United felé, számára fontosabb volt a legnagyobb nemzeti csapat, a Bayern München hívó szava. Így egy kapusért fizették a legtöbbet a Bundesligában, mégpedig 22 millió eurót, ami elnézve előző szezonját, illetve például az alig 20 éves David de Gea 20 milliós váltását, már-már kedvezőnek tekinthető. A bajorok hosszútávra terveznek a volt Schalke-sztárral, hiszen 2016-ig szóló szerződést írattak vele alá, joggal gondolva arra, hogy az új Oliver Kahn került a birtokukba. A rajt a válogatott hálóőrének kicsit döcögősen kezdődött, hiszen a felkészülés során több hiba becsúszott neki, de bizonyára nem volt véletlen, ahogy például kivédte sokáig a Vörös Ördögök szemét Gelsenkirchenben.

2. André Schürrle (Mainz-Bayer Leverkusen, 8 millió euró)

Több tehetség robbant be a Bundesliga előző idényében, így Nuri Sahin, Arturo Vidal és Mario Götze mellett feltűnt a porondon André Schürrle is. Nagyon ráérzett arra a Bayer Leverkusen, hogy a Mainz támadójában komoly lehetőségek rejlenek, és már az előző szezon elején megegyezett 8 millió eurós vételáráról. Hogy mennyire jó döntés volt az jelzi, hogy a 20 éves tini azóta debütált a válogatottban, sőt hét mérkőzésen már négy gólnál jár. Ha csak a nyáron kaptak volna észbe a gyógyszergyáriak, könnyen 10-15 millióról, vagy még ennél komolyabb summát kellett volna előkészíteni a transzferhez.

3. Jerome Boateng (Manchester City-Bayern München, 13,5 millió euró)

Nem sokáig tartott az angol kiruccanás Jérome Boateng számára, tavalyi Hamburgtól való távozása után máris visszatért hazájába, a Bayernhez. A gyárvárosiak egy millió eurót kerestek rajta, mert 12,5 millióért vették meg, majd 13,5 millióért adtak túl rajta. Persze ezt így leírni sokkal, de sokkal könnyebb volt, mint ahogy az valójában történt, a City ugyanis csak nagy nehezen engedte el az előző egy évben rendre sérült hátvédet. A sajtó nem egyszer beszélt arról, hogy hajthatatlanok a gyárvárosiak, illetve 20 millió euró körüli összeget akarnak érte, de a jelek szerint az újságok alaposan mellényúltak.

4. Christian Trasch (Stuttgart-Wolfsburg, 9 millió euró)

Hosszú heteken át ment a huzavona Christian Trasch jövőjéről, miután visszautasította a Stuttgart új szerződését, amely hiába kínált neki hosszútávra 1,4 millió eurós éves fizetést. A Vörösök így sem jártak rosszul, ugyanis nem kevesebb mint 9 millió euróért adták tovább a nyáron bőkezűen költekező Wolfsburgnak a 24 éves védekező középpályást, annak ellenére, hogy élő kontraktusa csak 2012 nyaráig szólt.

5. Ivan Perisic (Club Brügge-Borussia Dortmund, 5,5 millió euró)

Ivan Perisicnek hívnák az új Nuri Sahint? Úgy tűnik, igen. A Dortmund a nyár egyik legjobb üzletét kötötte a Club Brugge-zsel, amikor megszerezte a belga bajnokság legjobbjának választott horvátot, aki egyben a gólkirályi címet is begyűjtötte. Annak ellenére, hogy alig 22 éves, az 5,5 millió euró körüli kifizetett summa szinte ajándéknak tekinthető. A németek Michael Ballackhoz hasonlítják az irányítót, hozzátéve, hogy Perisic sokkal gyorsabb nála.

6. Rafinha (Genoa-Bayern München, 5,5 millió euró)

Lehet, hogy csak 25 éves Rafinha, de ötéves Bundesliga-tapasztalatot vitt a Bayernhez. A Schalke balhátvédje tavaly került a Genoához, onnan hozta el a rekordbajnok, így Philipp Lahm átkerült a védelem másik oldalára. Nem sokat teketóriáztak Münchenben, június 1-jén jelentették be szerződtetését, három évre írt alá és a 13-as mezt kapta.

7. Ilkay Gündogan (Nürnberg-Borussia Dortmund, 4 millió euró)

Ha lehetőséget kap, az idei szezon nagy felfedezettje lehet Ilkay Gündogan, aki rendkívül jó áron szerzett meg a Borussia a Nürnbergtől. Az U21-es német válogatott vérbeli irányító, szervező képességére pedig javában szüksége lesz a bajnoknak Sahin kiválásával.

8. Nils Petersen (Energie Cottbus-Bayern München, 2,5 millió euró)

Az aktuális élvonalbeli gólkirály, Mario Gomez mellé a Bayern begyűjtötte a másodosztály mesterlövészét, Nils Petersent is, aki 33 mérkőzésen 25 találatig jutott az Energie Cottbus színeiben. Ár-érték arányban remek üzletet csináltak a bajorok, felkészülve ezzel egy olyan váratlan fordulatra, mint amilyet Ivica Olic tavaly őszi kidőlése hozott. 

9. Mehmet Ekici (Bayern München-Werder Bremen, 5 millió euró)

A Bayern középpályáján nem volt elég hely Ekici számára, szerencséjére a Werdernél igen. A támadásokból aktívan résztvevő, szervezni is képes török válogatott négy évre írt alá, miután az előző idényben kölcsönben a Nürnbergnél töltötte. Akár Mesut Özil utódja lehet. 

10.Hajnal Tamás (Borussia Dortmund-Stuttgart, 1 millió euró)

Bár minden januárban dőlt el, Hajnal Tamás hivatalosan csak a nyáron lett a Stuttgart játékosa, aki kölcsönszerződése után 1 millió euróért írt alá a Vörösökhöz. Sérülése utáni tavaszi szárnyalását elnézve egyáltalán nem érdemtelenül.

11. William Kvist (Köbenhavn-Stuttgart, 3,5 millió euró)
12. Ivo Ilicevic (Kaiserslautern-Hamburg, 4 millió euró)
13. Thomas Hitzlsperger
(West Ham United-Wolfsburg, ingyen)
14. Michael Mancienne
(Chelsea-Hamburg, 2,5 millió euró)
15. Christian Fuchs
(Mainz-Schalke 04, 3,8 millió euró)
16. Rasmus Jönsson
(Helsingborg-Wolfsburg, 3,4 millió euró)
17. Andreas Ottl
(Bayern München-Hertha, ingyen)
18. Itay Shechter (Hapoel Tel Aviv-Kaiserslautern, 2,5 millió euró)
19. Anthony Ujah
(Lilleström-Mainz, 2,3 millió euró)
20. Thomas Kraft
(Bayern München-Hertha BSC, ingyen)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolások Angliában – top20
A nyári átigazolási időszakra visszatekintő sorozatunkban a Serie A után a Premier League-et vettük célkeresztbe, toplistát állítottunk össze az angol élvonal klubjainak húsz legnagyobb fogásáról. A Manchester United és a...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolások a Serie A-ban - top20
A nyári átigazolási időszakra visszatekintő sorozatunkban elsőként a Serie A-t vettük célkeresztbe, toplistát állítottunk össze az olasz élvonal klubjainak húsz legnagyobb fogásáról. A Roma és a Juve gyakorlatilag teljes...
Tovább a teljes cikkhez »