Magyar gálaelőadás a hokivébén!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 20. 18:33
Ami a legfontosabb: harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar jégkorong-válogatott a szlovéniai Divízió I-es világbajnokságon! A dél-koreaiak és a lengyelek után kedden délután 8-0-ra elpáholtuk a horvátokat, ráadásul ezúttal sem kaptunk gólt. A meccs legjobbja a mesterhármast elért Peterdi Imre volt. Rajna Miklós bemutatkozhatott a kapunkban, a mieink pedig még azt a luxust is megengedhették, hogy a gyengécske ellenféllel szemben az utolsó húsz percben nem ütöttek gólt. Szerdán 16.30-tól Nagy-Britannia következik.


DIVÍZIÓ I-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - HORVÁTORSZÁG 8-0 (3-0, 5-0, 0-0)
Gólszerző: Vas M. (4.), Fekete (4.), Peterdi (16., 25., 33. - az első kettő emberelőnyből), Ladányi (27. - ee), Svasznek (30.), Magosi (33.)
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Kötelező győzelem előtt állt a kedd délutánig kettőből kettőt nyert magyar hokiválogatott. Ezúttal a papíron leggyengébbnek tartott horvátokkal nézhettünk farkasszemet, de szerencsére hamar kiderült, mi vagyunk a farkas, az ellenfél meg a bárány.
Az első két harmadban az történt, amit mi akartunk, Belic kapus hétnél cserét is kért, mert kikészült. A horvát kapitány azonban visszadobta koncnak, nem engedte őt lekérdezkedni. A ritka jelenetet követően szegény pára újabb gólt kapott, ami után szerette volna beleverni a fejét a kapuvasba.
Bizonyára a mieink is látták mindezt és megkönyörültek rajta, hiszen a zárórészben már nem esett több magyar találat. Összességében remek hangulatú - megint többszáz piros-fehér-zöld mezes drukker biztatta a mieinket - edzőmeccsé vált a találkozó.
Az összecsapás hőse Peterdi Imre volt, aki két emberelőnyt is gólra váltott, aztán akcióból is eredményes volt. Az ellenfél engedte, mi ezt ki is használtuk és szebbnél szebb támadásokat vezettünk. Sokpasszos játékunkkal nem tudott mit kezdeni a halovány horvát társaság, amely a harmadik harmadban - bár többször próbálta - képtelen volt felavatni a kapuban most debütáló Rajnát. 
Szerdán Nagy-Britannia következik, ami keményebb diónak ígérkezik. Szép volt, fiúk, csak így tovább!
Maradtunk az élen!
A szlovénok kis híján hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból, hiszen már 2-0-ra is vezettek a Nagy-Britannia elleni kedd esti találkozón. A harmadik harmad 5. percében ugyanis 22 másodperc alatt egyenlítettek a britek, majd 3-2-t követően 52 másodperccel a vége előtt ismét egalizáltak.

A szlovénok a ráadásban 1:40-nél Ziga Jeglic révén beütötték a negyedik, mindent eldöntő góljukat. A vendéglátó ugyan nyert, de a három pont helyett csupán kettővel gazdagodott, ezért három kör után a százszázalékos magyar válogatott vezeti csoportját.

Eddigi eredmények: Magyarország-Dél-Korea 4-2, Magyarország-Lengyelország 6-0, Magyarország-Horvátország 8-0, Nagy-Britannia-Horvátország 4-1, Szlovénia-Lengyelország 3-2, Nagy-Britannia-Dél-Korea 2-1, Szlovénia-Horvátország 10-1, Lengyelország-Dél-Korea 5-2, Szlovénia-Nagy-Britannia 4-3 (hossz. után).
Jön: POL-CRO (ápr. 21., 13 óra), GBR-HUN (ápr. 21., 16.30), SLO-KOR (ápr. 21., 20 óra), CRO-KOR (ápr. 23., 13 óra), GBR-POL (ápr. 23., 16.30), HUN-SLO (ápr. 23., 20 óra) 
A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 3mérk. 3 győz.
0 veres.
9 pont +16 18-2
2. Szlovénia 3
3 (1 hossz.után)
0 8 +11 17-6
3. Nagy-Britannia 3 2 1 (1 hossz.után) 7 +3 9-6
4. Lengyelország 3 1 2 3 -4 7-11
5. Dél-Korea 3 0 3 0 -6 5-11
6. Horvátország 3 0 3 0 -20 2-22
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
3. harmad:
60. Vége, ennyi volt! A harmadik harmadba egy magyar kiállítás és néhány kapuralöváés fért, de a 8-0-s siker mindenért kárpótolhatja a honi hokiszurkolókat! Szép volt fiúk, újabb kapott gól nélküli összecsapás a vb-n! Bravó! 8-0!
Még három perc...
A közönség a „Még, még, még, ennyi nem elég!” rigmussal tudatja, mit szeretne a játékosoktól. Hat perc van még.
Repül az idő, mivel kevés játékmegszakítás volt, tíz perc már az utolsó harmadból is eltelt. Rajna már négyszer is védett. Ügyes.
46. Rendulic csinált végig egy szép szólót - három emberünket is kicselezte -, a végén Rajnának kellett közbeszúrnia.
44. Túl sokan voltunk a jégen. Fene, Nagy Gergő megy le. Emberhátrányban vagyunk.
41. Folytatódik a találkozó! A kapunkban Rajna Miklós érkezett Hetényi Zoltán helyett.
2. harmad:
40. Vége a harmadnak! Háááát, ez a húsz perc még inkább megmutatta a két alakulat közötti különbséget. Örvendetes a mieink hozzáállása, hiszen nagyarányú vezetésünk mellett sem lazsálnak. Belic kapusnak rémálmai lesznek. Csak így tovább!!! 8-0!
35 perc elteltével 30:6 a kapuralövési arány a javunkra.
33. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Sofron passzolt Magosihoz a kapu mögül, aki közelről laposan, a kapus alatt a hálóba lőtt. Ez a dunaújvárosi fiú első gólja! Szegény kapus...8-0!
33. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Peterdi-mesterhármas! Nagy Gergő passzolt hajszálpontosan Peterdi elé, aki közelről szúrta a jobb alsóba a hetediket! Káprázatos pillanatok, a horvát kapus le szeretne jönni, de a másik nem akar beállni a kapuba. Ilyet! 7-0!
Élvezzük a hokit....
30. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Svasznek! Az elpuskázott emberelőnyt követően villant  a védő, aki a harmadvonaltól bombázott keresztbe a bal felsőbe. Ez igen! 6-0!
27. Még egy horvát pihi. Ljubic kapott ismét kettő percet. 
27. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Ladányinak 22 másodperc kellett: egy csikicsuki után távoról vágta be a korongot a kapuba. A harmadik előnyből ütött gólunk, ez biztató. 5-0!
26. Sijan bottal akasztásért 2 percre leül. Újabb magyar emberelőny!
25. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Két másodperccel a horvátok kiegészülése előtt Peterdi második emberelőnyös gólját ütötte. Középről, 5 méterről a bal kapuvas segítségével került a ketrecbe a pakk. 4-0! 
24. Kiegészültünk, másfél percig emberelőnyben vagyunk.
23. Ivan Glavota vágott oda a buli után kigró magyarnak, ez is két perc.
22. Horvát emberelőny: Tokaji megy ki botütésért. Kicsit szigorú volt a bíró.
21. Folytatódik a találkozó. 
1. harmad: 
20. Vége a harmadnak! Egyelőre remek, nem sok esélye van a horvátoknak, szerencsére még a gólra sem! Jól van, jól van, jól van!!!!! Eddig három a magyar igazság! 3-0!
18. Elmozdult a kapu, így sajnos nem ér Palkovics gólja! Lehetett volna négy, de jogos a bírói ítélet.
16. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! 18 másodperccel az előny lejárta előtt Peterdi kotorta be a kapuba tizenkét centiről a korongot! Bravó, srácok! 3-0!
15. Vas Márton ugrott ki, de rácsaptak, Marko Ljubic mehet a kínpadra. Ismét emberelőnyben vagyunk!
8:1 a kapuralövés aránya a mieink javára tizenhárom perc után.
12. Ejnye! Horváth András egypercnyi passzolgatást követően odaütött a kapusnak - ő is kimegy két percre.
11. Emberelőnyben vagyunk! Sasa Belic bűnhődik.
Lepergett az első tíz perc, szerencsére nem kell izgulnunk, hiszen a horvátok nem „akarnak” támadni. Hetényinek egyszer kellett a koronghoz érnie. Jók vagyunk, egyelőre minden oké. Hála Istennek.
4. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Fekete!!!!!!! Alig pár másodperccel a vezetés megszerzése után itt a második! Fekete táncolt be a kapu mögül középre, majd fonákkal a bal alsóba húzta a pakkot. Igeeeen!!!! 2-0!
4. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Vas Márton egy korongszerzést követően balról kilőtte a bal felsőt. Máris vezetünk! Ez az, fiúk!!!!!! 1-0!
A mieink ismét piros szerelésben, fekete nadrágban léptek jégre, az ellenfél fehér mezt, kék nadrágot visel.
1. Elkezdődött a meccs, mindenkinek jó szurkolást! Hajrá, magyarok!!!!!
Ismét sok a magyar szurkoló a lelátón, rajtuk biztos nem múlik majd a csapat sikere.
Megvannak a sorok magyar oldalon:
Kapusok: Hetényi, Rajna
1. sor: Horváth A., Tokaji - Vas M., Ladányi, Vas J.
2. sor: Szélig, Hegyi - Kovács Cs., Fekete, Palkovics
3. sor: Svasznek, Ennaffati - Nagy G., Sofron, Peterdi
4. sor: Szirányi, Sille - Kóger, Holéczy, Magosi
Korábbi eredmények a csoportban:
Magyarország-Lengyelország 6-0
Magyarország-Dél-Korea 4-2
Nagy-Britannia-Horvátország 4-1
Szlovénia-Lengyelország 3-2
Nagy-Britannia-Dél-Korea 2-1
Szlovénia-Horvátország 10-1
Lengyelország-Dél-Korea 5-2
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars)
Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV 19), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon HC), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19)
Csatárok: Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV 19),  Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kóger Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV 19), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV 19), Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars), Sofron István (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV 19), Vas János (Sapa Fehérvár AV 19)
A HORVÁT VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Belic, Tackovic, Filipec.
Hátvédek: Glavota, Ljubic, Brumercik, Novosel, Belic, Tadic, Sijan, N. Trstenjak, Plahutar, Jacmenjak.
Csatárok: Svigir, Zibret, M. Lovrencic, Z. Lovrencic, Chovanec, Blagus, Kanaet, Rendulic, P. Trstenjak, Novak, Cunko, Jakovac, Smerdelj, Kucera, Grozaj, Lazic, Bozic.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Videón a ljubljanai hősök értékelése
Döcögősre sikeredett a magyar válogatott rajtja a divízió I-es világbajnokságon Dél-Korea ellen, de vasárnap Lengyelországgal szemben nem ismertek kegyelmet a mieink, parádéztak. A 6-0-ra megnyert mérkőzés egyik gólszerzője,...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar ruha a lengyelekre a hokivébén
A magyar válogatott nem ismert kegyelmet, és 6-0-ra legyőzte Lengyelországot a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. Az első harmad két gólja kellően megnyugtatta a mieinket, az igazi gála a záró játékrészre maradt. Hetényi...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Győztünk Dél-Korea ellen a vb-nyitányon!
Ahogy azt várni lehetett, győzelemmel debütált a magyar férfi jégkorong-válogatott a Divízió I-es világbajnokságon szombaton, és megkezdte menetelését az A-csoport felé Dél-Korea ellen. Hogy mennyire nem volt ez teadélután...
Tovább a teljes cikkhez »