Az utolsó harmadban döntött az Alba

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 26. 20:40
A férfi jégkorong Mol-liga vasárnap este Miskolcon az Alba Volán vendégjátékával folytatódott. A „jegesmacik” és a fehérváriak kiegyenlített első két harmadot vívtak egymással, az utolsó húsz percben viszont csak a vendégek találtak be, így 3-1-es győzelemmel utazhattak haza Miskolcról.


 

Jégkorong, Mol –liga
Miskolci Jegesmedvék – Alba Volán SC 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Miskolc, 300 néző. Vezette: Kincses G. (Juhász, Mayer).
MJJSE: Duschek – Budai, Cop (1), Popovics, Túróczy, Egri, Radványi, Rusznyák, Gőz, Láda, Kis A., Strengell, Korpos, Urbán, Kállai, Nyberg, Siker, Dányi, Rausch, Pál (k). Vezetőedző: Mayer Péter.
Alba Volán: Bálizs – Meretei, Balogh, Ozsváth, Bedő, Hajós, Reiter, Fekti, Somos, Kovács V., Rajz (1), Farkas T., Tóth A. (1), Bíró, Barabás, Maklári, Borostyán (1), Szűcs G., Feil, Németh N., Balika (k). Vezetőedző: Kóger István.

 

A jégkorong Mol-ligában a két utolsó helyen szerénykedő csapat feszült egymásnak Miskolcon vasárnap este. A borsodiak az első körben kétszer már találkoztak a fehérváriakkal, akkor egyik csapat sem tudta érvényre juttatni a hazai pálya előnyét. A Jegesmedvék ugyanis hazai pályán 5-3-as vereséget szenvedtek, Fehérvárról viszont 2-1-es győzelemmel térhettek haza.

 

Mayer Péter együttese nyilván szeretett volna javítani az eddigi mérlegén, de ez a meccs sem úgy indult a vendéglátók számára, mint ahogyan azt eltervezték. Ebben az idényben lassan már hagyomány, hogy a Miskolc a találkozó első szakaszában kisebb-nagyobb hátrányba kerül. Ezúttal csak egyszer púpozták ki a vendégek Duschek Dávid hálóját, méghozzá a második perc legvégén, amikor Rajz Attilát ölelgethették a társak.
A kilátogató miskolci drukkereknek bő fél órát kellett várni a hazai egyenlítésre: az összecsapás 34. percében, Cop Robert továbbította a pakkot az Alba kapujába.

 

Az MJJSE számára azonban a hajrá is tartogatott negatív meglepetést. A kemény összecsapás záró húsz percében kétszer is betalált az Alba: előbb Borostyán vette vissza a vezetést a vendégeknek, a kegyelemdöfést pedig bő öt perccel a lefújás előtt Tóth Adrián adta meg. Némi meglepetésre, de az Alba Volán másodszor is győzni tudott Miskolcon, ezúttal is két góllal.