A Steaua faképnél hagyta a Miskolcot

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 3. 20:57
Hazai pályán szenvedett újabb vereséget a jégkorong MOL-ligában a Miskolci Jegesmedvék csapata. A borsodiak három gólos hátrányból próbáltak visszakapaszkodni a román Steaua Bucuresti ellen, de a remek hajrá csak a kozmetikázásra volt elegendő.


JÉGKORONG, MOL LIGA, PÉNTEKI JÁTÉKNAP:
MISKOLCI JEGESMEDVÉK – STEAUA BUCURESTI 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)
Miskolc, 300 néző. Vezette: Incze (Soós, Mayer).
MISKOLC: Duschek – Budai, Cop (1), Popovics, Túróczy, Egri, Radványi, Rusznyák, Láda B., Strengell (1), Láda P., Nagy G., Korpos, Urbán, Kivinen, Nyberg, Sike (1), Dányi, Rausch, Pál Sz. (k). Edző: Mayer Péter.
STEAUA BUCURESTI: Catrinoi – Geru (1), Lupascu (1), Kostandi, Timaru (1), Tapu, Butochnov (1), Georgescu, Krechak (1), Lusneac, Emelyaneko, Pascaru, Halavinu, Ghenea, Akjimov, Mihailescu, Brul (k). Edző: Kulikov Alexander.

 

Hamar nyomatékosította Miskolcon a Steaua Bucuresti, hogy győzni érkezett a MOL-jégkorong liga pénteki játéknapján. Alig, hogy elkezdődött az összecsapás Lupascu máris bevette a borsodiak hálóját. Fél perc sem telt el a románok vezető találatáig, de vendégek ezután is lendületben maradtak.

 

Az ötödik percben Geru is beköszönt a Jegesmedvéknek, tehát az első harmados „átok” ismét visszaköszönt az MJJSE-nél. Sőt a meccs középső szakasza sem indult jól a házigazdák szempontjából, Butocsnov ugyanis háromra növelte a Steaua előnyét, alig hogy megkezdődött a második harmad.

 

A forgatókönyv már ismert volt a miskolci hokibarátok előtt. Mayer Péter gárdája megint elengedte az ellenfelét, majd kétségbeesetten próbált kapaszkodni. Cop löketére azonban Krechak válaszolt, Timaru találata után 1-5-nél pedig nagyon távolinak tűnt a tisztes eredmény.

 

Szerencsére a nagy hátrány nem szegte a Medvék kedvét, a hajrában Strengell és Sike hozta közelebb a Miskolcot, így elviselhetőbbé tették a vereség aranyát. A borsodiak hetedik mérkőzésen a hatodik vereségüket szenvedték el, a hazaiak eddig az Ferencvárost tudták legyőzni az idei sorozatban.