F-1: Csonka mezőnnyel indulhat a szezon!

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 9. 15:51
Tizenhárom csapat helyett csak tizenegy rajtolhat március közepén Bahreinben a Formula-1 2010-es idényének nyitányán. Két új istálló, a Campos és a USF1 várhatóan nem tudja időre teljesíteni az indulás feltételeit, de Jean Todt FIA-elnök közölte, lehetőségük van később bekapcsolódni a sorozatba. Akár három futamot is kihagyhatnak.


"A szabályok szerint minden résztvevőnek lehetősége van arra, hogy három versenyt mulasszon egy szezonban" - nyilatkozott Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke. Amennyiben valamelyik istálló végleg kudarcot vall, nem feltétlenül töltik fel a helyét. Ebben a kérdésben a FIA illetékes.

A Campos és a USF1 jelentős lemaradásban van a szezon előkészületeit illetően: csupán egy-egy pilótát neveztek még meg, autójuk nincs kész, kihagyták az első valenciai tesztet, és valószínű, hogy a második, jerezi felkészülésen sem tudnak megjelenni.

Nem így a Virgin és a Lotus, előbbi már be is mutatta autóját, utóbbi a jérezi teszten rántja le a leplet a gépcsodájáról. A szerb illetőségű Stefan GP egyébként jelezte, készen áll, hogy beugorjon bármelyik csapat helyére.