Alonso: Semmi sem változott, bármi lehet

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 13. 17:48
Elképesztően izgalmas időmérő edzést hozott a 61. Formula-1-es világbajnokság Abu-Dzabi Nagydíján, végül az idei szezon legjobb tréningmenője, Sebastian Vettel idei tizedik (!!!) elsőségét ünnepelhette. A német versenyző azonban nem lehet felhőtlenül boldog, mert az összetettben éllovas Fernando Alonso lett a harmadik Lewis Hamilton mögött. Ha vasárnap nem módosul a sorrend, akkor a spanyol sztár harmadszor lesz világbajnok. A pontversenyben második Mark Webber csak az ötödik lett, most már hatalmas szerencsére lesz szüksége ahhoz, hogy a száguldó cirkusz idei királyává váljon.


 

NYILATKOZATOK AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS UTÁN:

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, 1. HELY):

„Nagyon boldog vagyok, de nem csak tőlem függ, hogy megnyerem-e a világbajnokságot. Maximalizálnom kell a teljesítményemet, viszont szükségem lenne a többiek hibájára is. Nem rám nehezedik a nyomás, nem én vezetem a világbajnokságot. Szerintem Fernandóra és Markra jóval nagyobb teher nehezedik. Holnap mindent meg kell tennem a tökéletes teljesítményért, meglátjuk, ez mire lesz elég. Szoros, nagyon szoros az élmezőny, mert a Ferrari erős, a McLaren pedig nagyon erős. A futam leintése után majd megnézem a kivetítőn, hogy mire mentek a többiek. Akkor kiderül, hogy lesz-e okom az ünneplésre. Tíz pole egy szezonban, ez nem is olyan rossz…Bármi is történik vasárnap, az már csak bónusz lehet számomra. Hullámzó volt az idei szezonom, kiváló helyzetben lehetnék, de mégsem vagyok ott.”


LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, 2. HELY):

„A csapat remek munkát végzett, hogy végre tökéletesen működjön az új vezető szárnyam, vártam már, hogy hasznosan működjön. Az egyenesekben már remek volt a tempónk, az autó többi része is jobban dolgozik, mint korábban. Sokkal versenyképesebbek vagyunk, mint a legutóbbi versenyeken, ez csodálatos érzés. Nincs mit veszítenünk, de mindent meg is nyerhetünk…Boldog vagyok, hogy ilyen jó eredményt értem el. Régóta nem volt ilyen jó időmérőm. Annak is örülök, hogy Jenson szintén jól szerepelt.”


FERNANDO ALONSO (FERRARI, 3. HELY):

„Hellyel-közzel ugyanaz a helyzet, mint két nappal ezelőtt. Tudjuk, hogy ki a nagy ellenfelünk, ez nem is változott! Minden a versenytől függ, bármi megtörténhet. Erre jó példákat láthattunk a legutóbbi futamokon. Dél-Koreában remekelt a Red Bull, mégis veszített a műszaki hibák miatt. Brazíliában a boxkiállások zavartak bele a verseny végeredményébe. Tényleg bármi előfordulhat vasárnap: ötvenöt kört kell teljesítenünk, mindezt problémák nélkül. Nagyon nehéz és hosszú verseny lesz, de olyan helyzetben vagyunk, amely erőt ad nekünk.”


MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, 5. HELY):

„Természetesen csalódott vagyok, de holnap még hosszú út vár ránk. Jobb helyezésben reménykedtem, de ehhez nem volt a megfelelő tempóm. A pozícióm nem igazán kedvező, a versenyen azonban mindvégig ott kell lennem az élbolyban, hogy kihasználhassam az adódó lehetőséget. Sok dolog történhet a futamon, mindenre fel kell készülnöm. Az időmérőn nem segített a tempóm, de a világbajnoki cím sorsa nem dőlt még el.”

 

A VILÁGBAJNOKI ESÉLYEK:
ALONSO A VILÁGBAJNOK, HA...
- Győz vagy második
- Harmadik vagy negyedik helyen ér célba, és Webber nem nyer -
Ötödik helyen ér célba, és Vettel vagy Webber nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszámmal zárnak, ugyanannyi 1., 2. és 3. helyezéssel – a 4. pozíciók tekintetében Vettel 3–2-re nyer)
- Hatodik helyen végez, Webber legfeljebb harmadik, és Vettel nem nyer
- Hetedik vagy nyolcadik lesz, Webber pedig nem dobogós, és Vettel nem nyer
- Kilencedik helyen ér célba, Webber legfeljebb ötödik, és Vettel legfeljebb harmadik
- Tizedik lesz, Webber legfeljebb hatodik, és Vettel legfeljebb harmadik
- Nem szerez pontot, de Webber legfeljebb hatodik, Vettel legfeljebb harmadik, Hamilton pedig nem nyer (Ha egyik ellenfele sem nyer, egyenlő pontszám esetén Alonso 5 győzelmének köszönhetően világbajnok.)
WEBBER A VILÁGBAJNOK, HA...
- Győz, és Alonso nem második 
- Második helyen ér célba, Alonso legfeljebb hatodik, Vettel pedig nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszám alakul ki kettejük között, de a németnek öt győzelme lesz az ausztrál 4-ével szemben)
- Harmadik lesz, Alonso legfeljebb hetedik, Vettel pedig nem nyer
- Negyedik, Alonso legfeljebb kilencedik, Vettel pedig nem nyer
- Ötödik helyen ér célba, Alonso legfeljebb tizedik, Vettel pedig legfeljebb harmadik (Ha Webber és Vettel sem győz, de azonos pontszám alakul ki közöttük, az ausztrál több második helyezésének – jelenleg 4–2-re állnak e tekintetben – köszönhetően világbajnok lesz)
VETTEL A VILÁGBAJNOK, HA...
- Győz Abu-Dzabiban, és Alonso legfeljebb ötödik
- Második helyen ér célba, Alonso legfeljebb kilencedik, Webber pedig legfeljebb ötödik
HAMILTON A VILÁGBAJNOK, HA...
- Nyeri az utolsó versenyt, Alonso nem gyűjt pontot, Webber legfeljebb hatodik, Vettel pedig legfeljebb harmadik

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel az élen, de Alonso a harmadik!
Elképesztően izgalmas időmérő edzést hozott a 61. Formula-1-es világbajnokság Abu-Dzabi Nagydíján, végül az idei szezon legjobb tréningmenője, Sebastian Vettel idei tizedik (!!!) elsőségét ünnepelhette. A német versenyző azonban...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Red Bull-fölény az időmérő előtt
Húha, mi lesz itt az időmérőn??? A szombati szabadedzés ugyanis a Red Bull-csapat fölényét hozta, Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak Mark Webber és a 2008-ban világbajnok Lewis Hamilton előtt. A 61. Formula-1-es...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Alonso: Legyen Hamiltoné a pole!
Picit fura, de teljesen érthető kívánságot fogalmazott meg a kétszeres világbajnok! Fernando Alonso nagyon örülne annak, ha a pénteki második szabadedzést nyerő Lewis Hamilton kaparintaná meg a pole-t. Így ugyanis a spanyol...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hamilton az élen, Vettel és Alonso előtt
Némi meglepetésre a 2008-ban világbajnok brit klasszis nyerte a második szabadedzést Abu-Dzabiban, ráadásul Lewis Hamilton több mint 2 tizeddel előzte meg a mögötte második Sebastian Vettelt. Az összetettben 8 pontos előnnyel...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Élen Seba Vettel, Webber 4., Alonso 6.
Apu kezdődik!!! Igen, hölgyeim és Uraim, elkezdődött Abu-Dzabiban a szezon utolsó Formula-1-es hétvégéje, egyelőre az első szabadedzésen van túl a mezőny. A Red Bull várakozásainak megfelelően a világbajnoki címért hajtó...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hollywoodi végjáték Abu-Dzabiban
Innen már nincs visszaút, vasárnap mindenképpen eldől, ki nyeri a pilóták között a 61. Formula-1-es világbajnokságot! Múlt vasárnap a Red Bull bebiztosította elsőségét a konstruktőrök között, ez hatalmas presztízzsel bír a...
Tovább a teljes cikkhez »