Alonso: Legyen Hamiltoné a pole!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 13. 10:49
Picit fura, de teljesen érthető kívánságot fogalmazott meg a kétszeres világbajnok! Fernando Alonso nagyon örülne annak, ha a pénteki második szabadedzést nyerő Lewis Hamilton kaparintaná meg a pole-t. Így ugyanis a spanyol klasszis két legnagyobb ellenfele, Mark Webber és Sebastian Vettel is távolabb kerülne a futamgyőzelemtől.


 

A Ferrari ásza 8 ponttal előzi meg az ausztrált, 15-tel pedig a német klasszist. A futamgyőzelem pedig 25 egységet ér. Vagyis Hamilton esetleges sikere Alonso esélyeit növelné…Ebben az esetben már az ötödik hely is világbajnoki címet érne a kétszeres világbajnoknak.

Alonso a pénteki első szabadedzésen a hatodik, a második tesztelésen pedig a harmadik lett.

„Remélem, a McLaren jó munkát végez majd az időmérőn. Jó lenne, ha Hamiltoné lenne a pole! – jelentette ki Alonso. – Pénteken mi is jól dolgoztunk, rengeteg kört tettünk meg. Kipróbáltunk néhány beállítást, ezeket kell kielemeznünk a futamig.”


Alonso azért tudja jól, a nyitó nap eredményeiből még nem lehet messzemenő következtetést levonni. Úgy érzi, legnagyobb riválisai tartalékoltak szombatra és vasárnapra.

„Egyértelmű, még mindig a Red Bull a favorit, szerintem most még nem nyújtottak száz százalékos teljesítményt. Kulcsfontosságú lesz, hogy a mi autónk is versenyképes legyen, de a szerencse is fontos szerepet játszik az F-1-ben. Akár ez is eldöntheti a világbajnokságot. Remélem, elég erősek leszünk az időmérőn és a futamon.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hamilton az élen, Vettel és Alonso előtt
Némi meglepetésre a 2008-ban világbajnok brit klasszis nyerte a második szabadedzést Abu-Dzabiban, ráadásul Lewis Hamilton több mint 2 tizeddel előzte meg a mögötte második Sebastian Vettelt. Az összetettben 8 pontos előnnyel...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Élen Seba Vettel, Webber 4., Alonso 6.
Apu kezdődik!!! Igen, hölgyeim és Uraim, elkezdődött Abu-Dzabiban a szezon utolsó Formula-1-es hétvégéje, egyelőre az első szabadedzésen van túl a mezőny. A Red Bull várakozásainak megfelelően a világbajnoki címért hajtó...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hollywoodi végjáték Abu-Dzabiban
Innen már nincs visszaút, vasárnap mindenképpen eldől, ki nyeri a pilóták között a 61. Formula-1-es világbajnokságot! Múlt vasárnap a Red Bull bebiztosította elsőségét a konstruktőrök között, ez hatalmas presztízzsel bír a...
Tovább a teljes cikkhez »