Vettel: A földön kell maradnunk ...

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 27. 15:01
Így kell kezdenie egy címvédőnek! Pénteken még "megbújt" egy-két ellenfele mögött a Red Bull ásza, de szombatra mintha kicserélték volna Sebastian Vettel, elképesztő fölénnyel nyerte az utolsó tesztelést, valamint az időmérő edzést. A német klasszis vasárnap is verhetetlennek bizonyult, rajt-cél győzelmet aratott Lewis Hamilton, valamint Oroszország első F1-es dobogós helyezését szerző Vitalij Petrov előtt. A Lotus Renault versenyzője a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, valamint a red bullos Mark Webbert szorította maga mögé.


Fotó: Reuters

 

Reuters
Tablókép az idei mezőnyről Fotó: Reuters

 

NYILATKOZATOK A 62. FORMULA-1-ES VILÁGBAJNOKSÁG AUSZTRÁL NAGYDÍJA UTÁN:

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, 1. HELY):

„Folyamatosan azt hajtogatom a csapatnak, hogy a földön kell maradnunk …Nagyon fontos, hogy sok pontot gyűjtöttünk. És jól is érezzük magunkat, ez még lényegesebb! De ez egy hosszú év, rengeteg dolog történhet még. A mellettem ülő srácok (Hamilton és Petrov) és a Ferrari versenyzői is nagyon erősek. A Mercedes ugyan nem kezdett jól, de jobbak lesznek, mint a tavalyi szezonban. Nagyon szoros lesz az idei világbajnokság, ezért is fontos, hogy mindig célba érkezzünk. Ezért nagy-nagy köszönet jár a gyárban dolgozó szakembereinknek a mostani sikerért! Az autóm gyors és megbízható volt, ez volt a kulcsa a győzelemnek. Először fejeztem be az Ausztrál Nagydíjat, ez növeli a boldogságomat.”

LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, 2. HELY):

„Egyértelmű, hogy elfogadható ez az eredmény, büszkék lehetünk a második helyre. A srácok nagyszerű munkát végeztek a verseny előtt, kiválóan felkészítették az autót. Egy vagy két héttel ezelőtt még álmodni sem mertünk ilyen eredményről, az első ötbe kerülésről. Egy mp-et kellett ledolgoznunk, és persze az sem volt elhanyagolható, hogy legyen megbízható a kocsink. Nagyszerű eredményt ünnepelhetünk. A futam elején egyértelműen elkaptuk Sebastian Vettelt, de később megrongálódott a padlólemezem, nem is picit …Azt magam sem tudom, hogy mikor történt ez az eset. Emiatt már nem volt olyan jó az autó leszorítóereje, ezért csak arra törekedhettünk, hogy hazavigyük az autót. Hiszen ezekre a pontokra később nagy szükségünk lesz.”

VITALIJ PETROV (LOTUS RENAULT 3. HELY):

„Nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem a srácok közé, részt vehetek a dobogósok sajtótájékoztatóján. Nagyszerűen ment minden ezen a hétvégén, pedig számos új alkatrészt hoztunk erre a futamra, nem tudtuk, mennyire lesz sikeres az újítás. Már pénteken is jól teljesítettünk, majd az időmérő sem alakult rosszul. Utána már „csak” a versenyre kellett fókuszálnunk, ma pedig mindent tökéletesen csináltunk. Büszkék lehetünk magunkra.”

FERNANDO ALONSO (FERRARI, 4. HELY):

„Ha csak az eredményt nézzük, akkor nem is olyan rossz ez a helyezés. De el kell ismernem, lemaradtunk Vetteltől és Hamiltontól, de jobbak voltunk Webbernél és Buttonnál. Úgy tűnik, hogy az Albert Parkban bérletem van a negyedik helyre, immár harmadszor végeztem ebben a pozícióban. Tavaly a bahreini győzelem után érkeztünk ide, így elmondható, más érzésekkel veszem tudomásul a mostani eredményt. Ma ismét úgy tűnt, Vettel egy másik bolygóról érkezett, míg a többiek egy picit szorosabban követték egymást. Hogy ismét Petrov mögött végeztem, mint Abu-Dzabiban? Ez csak véletlen, most amúgy is fontosabb, hogy magam mögött tartottam Webbert. Ő sokkal nagyobb ellenfélnek számít a világbajnokság szempontjából, mint az orosz versenyző.”

MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, 5. HELY):

„Őszinte leszek: nagyon nehéz verseny volt! Keményen nyomtam, ahogy csak tudtam, de nem voltam elég gyors. Magam sem tudom, ennek mi lehet az oka. Már tegnap is ez volt a helyzet, péntek óta nem találtam az igazi sebességet, meg kell vizsgálnunk, miért történt így. De higgadtan kell ezt viselni, csak az első futamon vagyunk túl. Persze csalódott vagyok, hogy nem végeztem jobb helyen, mert lett volna rá esélyem.”

JENSON BUTTON (MCLAREN-MERCEDES, 6. HELY):

„Jól rajtoltam, majd meglepődtem, hogy Petrov kívülről megelőzött. Leszorított az ideális ívről, majd beragadtam Massa mögé. Ez a lehető legrosszabb volt, mert ő nagyon lassan ment, de őt a legnehezebb megelőzni ebben a mezőnyben. Nagyszerűen zárta az íveket, nagyon lelassított engem Végül megelőztem, de leszorított a kanyarban a pályáról. Nem tudtam másként elmenni mellette, de büntetést kaptam, emiatt nem végezhettem jobb helyen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Senki sem ért Seba Vettel nyomába
Így kell kezdenie egy címvédőnek! Pénteken még "megbújt" egy-két ellenfele mögött a Red Bull ásza, de szombatra mintha kicserélték volna Sebastian Vettel, elképesztő fölénnyel nyerte az utolsó tesztelést, valamint az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elkapja-e valaki Seba Vettel grabancát?
Így kell kezdenie egy címvédőnek! Pénteken még "megbújt" egy-két ellenfele mögött a Red Bull ásza, de szombatra intha kicserélték volna Sebastian Vettel, elképesztő fölénnyel nyerte az utolsó tesztelést, valamint az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Izgalmak helyett Vettel-gála a kvalin
Így kell kezdenie egy címvédőnek! Pénteken még "megbújt" egy-két ellenfele mögött a Red Bull ásza, de szombatra intha kicserélték volna Sebastian Vettel, elképesztő fölénnyel nyerte az utolsó tesztelést, valamint az...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Meglepetés: Button 1., Hamilton 2.
Ennyit a téli tesztek eredményeiről! Noha az első tesztelésen még tarolt az első számú esélyesnek tartott Red Bull, a második szabadedzésre nagyot fordult a világ a 62. Formula-1-es világbajnokság nyitó futamán, a melbourne-i...
Tovább a teljes cikkhez »