Pistorius: a vád szándékos emberölés

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 19. 10:14
Az ügyész szerint Oscar Pistorius négyszer lőtt barátnőjére, Reeva Steenkampba, háromszor pedig el is találta, míg az pretoriai luxuslakásuk fürdőszobájában volt. A paralimpikon elsírta magát a vádak hallatán, akár 25 évet is kaphat.


 

A gyilkosság előtt Pistorius felvette a lábprotéziseit, felállt, hét métert sérált előre, majd belelőtt a fürdőszobaajtóba. Később betörte az ajtót, és lecipelte a holttestet a földszintre.

A védőügyvéd azzal érvelt, hogy a parasportoló nem tudta, hogy barátnője áll a fürdőszobaajtó mögött, és visszautasította a szándékos gyilkosság gyanúját. A vád szerint viszont a gyilkosság előre eltervezett volt, ahhoz ugyanis nem kellenek hónapok, a barátnő pedig nem hiába menekült a fürdőszobába.

Pistorius vallomása más képet fest. "Azt hittem, Reeva az ágyban fekszik. Kiabáltam a betörőnek, hogy hagyja el a házat, Reevának meg azt, hogy hívja a rendőrséget. Felcsatoltam a lábam, magamhoz vettem a fegyvert, amit az ágy alatt tartok, és elindultam a fürdőszoba felé. Nagyon meg voltam rémülve. Belelőttem az ajtóba, és kiabáltam Reevának, hogy hívja a rendőröket."

"Akkor döbbentem rá, hogy nem volt az ágyban, és őt lőhettem le. azonnal hívtam a mentőket, és próbáltam levinni a lépcsőn, ki a házból, hogy kórházba juttassam. Az erkélyre mentem, segítségért kiáltottam. A karjaimban halt meg, bár próbáltam megmenteni. Elviselhetetlen a fájdalom, amit okoztam."

Reeva Steenkampot hétfőn el is temették Port Elizabeth-ben. "Válaszra várunk mindannyian -  mondta az egykori modell édesanyja. - Válaszokat arra, hogy miért történt mindez, és miért halt meg így a gyönyörű lányunk."

Kevés a valószínűsége annak, hogy Oscar Pistorius szabadlábon védekezhet, ugyanakkor életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, amiből legkorábban 25 év múlva szabadulhat, 51 évesen. A bíró a mai tárgyalás után úgy ítélt hogy a vád szándékos emberölés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pistorius: doppingszer, véres krikettütő
A korábbiaknál súlyosabb részletek látnak napvilágot a művégtagokkal versenyző Oscar Pistorius ügyében, aki a gyanú szerint lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt. Az évre tervezett minden fellépését törölte...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pistorius összetört, sokkot kapott
Oscar Pistorius tárgyalását már pénteken megkezdték, a dél-afrikai atléta azonban sokkot kapott a vád felolvasásakor, ezért a kihallgatását keddre vagy szerdára halasztják. Szándékos emberöléssel gyanúsítják a parasportolót....
Tovább a teljes cikkhez »