Pistorius összetört, sokkot kapott

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 15. 13:03
Oscar Pistorius tárgyalását már pénteken megkezdték, a dél-afrikai atléta azonban sokkot kapott a vád felolvasásakor, ezért a kihallgatását keddre vagy szerdára halasztják. Szándékos emberöléssel gyanúsítják a parasportolót.


 

Pistorius fejét sötét zakójával eltakarva érkezett pénteken a bíróságra, ahol hatalmas tömeg fogadta, újságírók hada lepte el a tárgyalótermet.

A védelem azt kérte, hogy az atléta óvadék ellenében szabadon védekezhessen, ám a kihallgatására egyelőre nem került sor: amikor az ügyész kimondta, hogy a vád szándékos emberölés, Pistorius sokkos állapotba került, ezért elhalasztották a tárgyalást. Egyelőre (keddig vagy szerdáig) egy rendőrségi fogdában őrzik.

A Reuters hírügynökség eközben arról számolt be, a futó vélhetően a fürdőszoba ajtaján keresztül adta le a lövéseket barátnőjére, akinek a fejét, a mellkasát, a medencéjét és a kezét érték a találatok.

A szomszédok már a lövéssorozat előtt hangokat hallottak a házból, így erősen valószínűtlenek az első feltételezések, melyek szerint Pistorius tévedésből ölte meg Reeva Steenkampot, akivel mindössze november óta találkozgattak.

A 30 éves modell holttestére a fürdőszobában találtak rá a mentők, már nem tudtak segíteni rajta. A röviddel később kiérkező rendőrök azonnal őrizetbe vették Pistoriust pretoriai házában.

A dél-afrikaiakat megdöbbentette a tragédia, a műlábakkal versenyző atléta képével voltak tele a pénteki címlapok.

A sprintert támogató Nike azonnal betiltotta a közös reklámokat, amelyeknek szlogenje így hangzott: „Én vagyok a töltény a tárban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szándékosan gyilkolhatott Pistorius
A rendőrség szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy Oscar Pistorius szándékosan gyilkolta meg barátnőjét, és ezt állítólag bizonyítékokkal is alá tudja támasztani. A szomszédok már a pisztoly első eldördülése előtt hangokat...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Pistorius lelőtte a barátnőjét
A dél-afrikai rendőrség megerősítette azokat az egybehangzó sajtóértesüléseket, melyek szerint Oscar Pistorius éjszaka lelőtte barátnőjét, akit betörőnek hitt. A művégtagokkal versenyző atlétát jelenleg is kihallgatja a...
Tovább a teljes cikkhez »