Hat év után újra döntetlen az NFL-ben!

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 17. 04:00
Továbbra is őrzi veretlenségét az idény meglepetéscsapata a tengerentúli profi amerikai futball-bajnokság (NFL) alapszakaszában. A Tennessee Titans káprázatos második félidei játékkal győzte le csoportriválisát, a Jacksonville Jaguarst. Szintén csoportderbin tudott diadalmaskodni a Green Bay Packers, az Indianapolis Colts és a Dallas Cowboys. Eközben hatalmas csoportversengések zajlanak az első helyekért...


Hat éve nem volt példa arra, hogy egy mérkőzés ne dőljön el az NFL-ben, ám az alapszakasz 11. játékhetén nem bírt egymással a Cincinnati Bengals és a Philadelphia Eagles csapata - sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. A 13-13-ra végződött mérkőzéssel inkább a hazaiak hívei lehetnek boldogabbak.

 

Tovább tarolt a Tennessee Titans. A Titánok áldozata ezúttal a Jacksonville Jaguars volt, amelyet egy huszáros második félidővel, 24-14-re győztek le. A Titans elemzői kiváló munkát végeztek a szünetben, mert Gerardék összes támadását puntra - illetve egy alkalommal interceptionre - késztették.

 

A továbbjutást illetően a Tennesseenek már csak egyetlen komoly ellenfele maradt: önmaga. Az AFC Déli csoportját vezető együttesre ugyanis csak az Indianapolis Colts lehet veszélyes a maga 6-4-es mérlegével.

 

Óriási kavarodás alakult ki az NFC Északi csoportjában. A Green Bay Packers ugyanis meglepetésre lemosta ellenfelét, a Chicago Bearst (37-3), s mivel a Minnesota Vikings botlott Miamiban (17-15), így három csapat is 5-5-ös mérleggel áll harcban a továbbjutást jelentő első helyért.

 

Hasonlóan nagy tolongás alakult ki az AFC Keleti csoportjában. Miután a New Jork Jets meglepetésre legyőzte a - az előző idényben AFC-győztes - New England Patriotsot a csütörtöki mérkőzésen (31-34), 7-3-as mérleggel vezeti csoportját. Mögötte azonban ott tornyosulnak Bill Belichickék, valamint a Ronnie Brown és Ricky Williams futójátékára építő Miami Dolphins csapata, egyaránt 6-4-es mérleggel. Alábbi két klubhoz még a korábbi csoportelső Buffalo Bills is csatlakozhat, amennyiben legyőzik a Cleveland Brownst a hétfő esti rangadón.

 

A nagy versengést karosszékből figyelheti az NFC Nyugati csoportjának vezetője, azaz az Arizona Cardinals. A csapat ugyanis a hétvégi, Seattle elleni 26-20-as, valamint az azt megelőző San Francisco elleni 29-24-es győzelmekkel messze ellépett e két riválisától. A Seattlenek, a Frisconak és a csoportot hátulról hajtó St. Louisnak is isteni csodára lenne szüksége, hogy a 7-3-as csoportelsőt elérjék a maguk 2-8/3-7-es mérlegükről. Ezek a csapatok erre az idényre nagy valószínűséggel már most keresztet vethetnek.

 

Ádáz küzdelem folyik az elsőségért az NFC Déli csoportjában. Vasárnap ugyanis az Atlanta Falcons kivételével a csoport összes együttese nyerni tudott. A Carolina áll pillanatnyilag az élen (8-2-es mutatóval), ám a Párducoknak még el kell látogatniuk Green Baybe és Atlantába is, amik nem tűnnek egyszerű mérkőzéseknek.

 

Touchdown nélkül is lehet nyerni - bizonyította be a Pittsburgh Steelers. A Vasemberek most a San Diego alatt vágták a fát a TD-kben szegényes találkozón, amely leginkább a nagyszerű védelmekről szólt. A Steelers úgy győzött 11-10-re, hogy három mezőnygólt és egy safetyt préseltek ki a Chargers védelméből. Ezzel a Pittsburgh őrzi első helyét csoportjában (AFC Észak), ám a Baltimore szorosan üldözi őket 6-4-es mérlegével.

 

A Dallas megragadta utolsó szalmaszálát: legyőzték a Washington Redskinst. Ha Tony Romoék ugyanis ezt a meccset is elengedték volna, akkor a Tehenészek idén csak tévéből nézhették volna a rájátszást. Bár a helyzetük így sem felhőtlen , még van reményük arra, hogy 6-4-es mérleggel Wild Card pozíciót fogjanak.

 


AMERIKAI FUTBALL, NFL, ALAPSZAKASZ, A 11. JÁTÉKHÉT EREDMÉNYEI:

Magyar idő szerint péntek:


  • New England Patriots - New York Jets 31-34 (hosszabbítás után)

Magyar idő szerint vasárnap:

  • Atlanta Falcons - Denver Broncos 20-24
  • Carolina Panthers - Detroit Lions 31-22
  • Kansas City Chiefs - New Orleans Saints 20-30
  • Cincinnati Bengals - Philadelphia Eagles 13-13
  • New York Giants - Baltimore Ravens 30-10
  • Tampa Bay Buccaneers - Minnesota Vikings 19-13
  • Miami Dolphins - Oakland Raiders 17-15
  • Green Bay Packers - Chicago Bears 37-3
  • Indianapolis Colts - Houston Texans 33-27
  • San Francisco 49ers - St. Louis Rams 35-16
  • Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 20-26
  • Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 14-24
  • Pittsburgh Steelers - San Diego Chargers 11-10
  • Washington Redskins - Dallas Cowboys 10-14

Magyar idő szerint kedd hajnalban: