Vaughters esélyt ad a megtérő Dekkernek

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 29. 10:30
A szigorú doppingellenes politikájáról ismert egyik legerősebb profi bringás csapat, a Garmin-Cervelo menedzsere Jonathan Vaughters tárgyalásban áll a 2009-ben EPO használatáért eltiltott holland bringással, Thomas Dekkerrel.


A bukás előtt a hollandok legnagyobb tehetségeként számon tartott, még most is csak 26 éves Dekker közel áll a megállapodáshoz a Garmin-Cervelo fiókcsapatával, a harmadosztályú Chipotle gárdájával, ahonnan következő lépcsőként egyenes út vezetne a Garminba.

Vaughters gárdájában bringázik a profi világ „legnagyobb megtérője”, a skót David Millar is, aki visszatérése óta inkább a blogjában megjelenő dopping-ellenes küzdelemmel kapcsolatos írásaival hívja fel magára a figyelmet, mint az eltiltása előttiekhez hasonló eredményekkel.

Nem összeférhetetlen tehát Vaughters elképzeléseivel, hogy lehetőséget adjon egy tévútra tévedt kerekesnek, Dekkert jelenleg különböző – fiziológiai és pszichológiai – teszteknek vetik alá, és amennyiben Vaughters az eredmények tükrében úgy látja, hogy Dekker tisztán is képes lehet komoly eredményekre, hamarosan hivatalos bejelentés is várható a folytatásról.

Dekker korábban megnyerte a Tirreno-Adriatico-t, a Svájci- és Romandiai Körversenyt, valamint a Criterium Internacional-t a Rabobank színeiben.