Vaughters bejelentette: Garmin-Cervelo

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 27. 21:30
Az amerikai ProTour-gárda, a Garmin-Transitions csapatvezetője, Jonathan Vaughters a Cyclingnews portálnak adott nyilatkozata szerint jövőre egyesítik erőiket a megszűnő Cervelo csapat főszponzorával, a legjobb versenyzőivel és a személyzet tagjaival. A profi kerékpársport egyik legnagyobb koponyája kijelentette: „Ilyen stabil háttérrel megalkothatjuk a világ legjobb csapatát.”


A kanadai kerékpárgyártó, a Cervelo, valamint a Garmin egyesüléséről így folytatta Vaughters: „Ez hosszú távú  stabilitást és hosszú távon egy fontos partnert garantál a csapatunknak. Lehetővé teszi, hogy olyan nemzetközi szinten jegyzett csapat legyünk, amely februártól októberig képes kimagasló teljesítményre, valamint a lehető leghosszabb távon képesek leszünk foglalkoztatni a legjobb embereinket.”

"A profi kerékpársport stabilizálásához járulunk hozzá így, megalkotva egy csapatot, amelynek megalapozott üzleti célokból eredő hosszú távú tervei vannak." Arról egyelőre nem mondott konkrétat Vaughters, mi lesz az új név (bár a nemzetközi sajtóban már több helyen a Garmin-Cervelo olvasható) – "jelenleg még mindig Garmin-Transition a csapat neve” – tette hozzá. A versenyzőkkel kapcsolatban egyértelművé tette, hogy szeretné megszerezni a legjobbakat, köztük Thor Hushovdot és Heinrich Hausslert is: "Ezek a srácok szuper bringások, tehát hülye lennék, ha nem érdeklődnék irántuk. Ebben a pillanatban azonban még nem tudom megerősíteni vagy cáfolni szerződések aláírását, vagy hogy a Cervelo névadó szponzor lesz-e. Azt tudom mondani, hogy 30 versenyzőnk lesz, a maximális létszám, ami lehetséges."

Vaughters szerint a csapat körülbelül októberre áll össze olyan szinten, hogy beszélhessünk a részletekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Cervelo hivatalos rekviemje
A profi másodosztályú (ProContinental), megszűnő Cervelo csapat hivatalos közleménye, miért nem folytatják 2011-ben profi gárdaként:...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A helyzet durvább: megszűnik a Cervelo!
A 2009-2010-es szezonban Carlos Sastre és Thor Hushovd nevével fémjelzett ProContinental csapat, a Cervelo megszűnik 2011-re....
Tovább a teljes cikkhez »