Van Petegem a Garmin Jokere a pavékra

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 12. 09:24
Az ezredforduló belga bringás sztárja, a többszörös Flandriai Körverseny- és Paris-Robaix-győztes belga Peter van Petegem szakmai tanácsadóként dolgozik a szezonban a Garmin-Cervelo csapatánál, hogy klasszikus győzelmek eléréséhez segíthesse a világbajnok Thor Hushovdot vagy Heinrich Hausslert és a többieket.


A 41 éves belga a híres tavaszi egynaposok időszakára, március elejétől a Paris-Roubaix-ig szerződött a Garminhoz, elfoglaltságára hivatkozva egyelőre ennyit vállalt.

Van Petegem óriási tapasztalatával segítene: „Hogyan startolj egy klasszikuson, hol kell helyezkedni a versenyen, hol lehet a legtöbb energiát megspórolni az idegileg és fizikálisan is nagyon megterhelő versenyeken. Ez kihivás nekem is, főleg mert nagyon közel állnak a szívemhez ezek a viadalok. Hushovddal, Farrarral, Hausslerrel és Klierrel pedig a Garmin a világ legjobban összeállított csapata ezekre a versenyekre.” -nyilatkozta a belga klasszis.

Van Petegm már sikerrel végrehajtott 2010-ben egy hasonló projektet, amikor Alberto Contadort készítette fel a Tour de France macskaköves etapjára.  

Utóbbi megállapítással a csapatvezető, Jonathan Vaughters is egyetért, hozzátéve, hogy "Mivel én sosem versenyeztem a kockaköveken, úgy gondoltam, fontos, hogy legyen valaki a csapatautóban, akinek megfelelő tapasztalata van. Van Petegem ebből a szempontból felbecsülhetetlen értékű lehet."