Van Houts doppingügye után új esélyt kap

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 15. 18:57
A Multivan-Merida Mountin Bike Team tavaly ősszel „menesztett” hegyikerékpárosát, Rudi van Houts-t rehabilitálja a német csapat, miután az UCI, majd a WADA sem szankcionálja a holland bajnokot a szervezetében talált elenyésző mennyiségű klenbuterol miatt.


Van Houts szervezetében versenyen kívüli teszten bukkantak a tiltott szer nyomaira, miután mexikói nyaralásából tért haza, és nem is vártak rá versenyek. A háromszoros Tour-győztes Alberto Contadorhoz (akinek ügye fellebbezés alatt áll) hasonlóan a holland is hússzennyezésre hivatkozott.

Az utóbbi időben egyébként az egyre kifinomultabb eljárásoknak köszönhetően egyre több sportoló bukik meg olyan mennyiségű klenbuterollal, ami elméletileg valóban származhat szennyezett húsból. A jelenség kapcsán a WADA is lépéseket fontolgat klenbuterolra vonatkozó antidopping szabályokat illetően. A nemzeti szövetségek eközben arra kérik sportolóikat, lehetőleg ne fogyasszanak Mexikóból vagy Kínából származó húst, ugyanis ezek a legveszélyeztetettebb területek ebből a szempontból.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Merida bajnoka megúszta a klenbuterolt
A holland bajnok hegyikerékpárost, Rudi Van Houtsot, aki a Tour de France címvédőjéhez, Alberto Contadorhoz hasonlóan klenbuterolra produkált pozitív doppingmintát az ősszel, csakúgy, mint a spanyol sztárt, felmentették...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Holland mtb-bajnok bukott klenbuterollal
Újabb bringás bukott meg klenbuterollal, ugyanazzal a zsírégető és teljesítményfokozó szerrel, mint a Tour de France győztese, a spanyol Alberto Contador. A holland Rudi van Houts ráadásul ugyanazzal a magyarázattal állt elő:...
Tovább a teljes cikkhez »