Shimano-2012 premier: új Ultegra design

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 2. 07:52
A japán alkatrészgyártó, a Shimano hivatalosan is lerántotta a leplet néhány 2012-től kapható újdonságáról, ezúttal elsősorban a csúcskategóriában már bevezetett új megoldások megjelenése a lejjebb pozícionált alkatrészcsaládoknál került előtérbe.


Hegyikerékpáros vonalon a legújabb XTR-en alkalmazott innovációk szivárogtak lejjebb, valamint a 10 fokozatú váltórendszer süllyedt a Deore szintjéig, országúton az Ultegrát érdemes megemlíteni, ami látványos ráncfelvarráson esett át (bár műszakilag nem sok újjal szolgál).

Persze a mountain bike és az országúti szegmensben is vannak érdekesebb újítások, de a gyár üzletpolitikája miatt ezek hivatalos leleplezésére még várni kell.

Az alábbiakban az új színekben pompázó, sportos felhasználásra, amatőr versenyzésre szánt országúti szettről készült fotók láthatóak. A hagyományos bowdennel működtetett Ultegra rendszerben műszaki értelemben tulajdonképpen csak a választható karbon-kompozit pedál új, amiről sokat egyelőre nem tudunk. Ami tény: pár grammal könnyebb lett.

A jelenleg futó szett tesztje alább olvasható:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Versenyszett? Jobb-e a 2010-es Ultegra?
A hazai országúti bringások közül a japán márka hívei talán mindennél jobban kíváncsiak, milyenre sikerült az új Dura Ace mintájára teljesen áttervezett Ultegra család. Sajnos itthon annyira elszálltak a Shimano árak, hogy az...
Tovább a teljes cikkhez »

Fotók az új, sötétebb tónusú felületkezelést kapott Ultegráról, ami – a szerkesztő szerint – pofásabbra sikerült a 2010-es Ultegra designhoz képest:

Új karbon Ultegra pedál (265 gramm)
 
Továbbra is kapható lesz az alumínium változat (314 gramm)  
Az Ultegra hajtókarra ráfért a Dura-Ace-re hajazó felületkezelés  
Ultegra 2012 fék  
Ultegra 2012 váltó  
Ultegra 2012 átdobó  
Ultegra 2012 kerék (hátsó)  
Ultegra 2012 kerék (első)  
Ultegra 2012 gyorszár  

SHIMANO országúti alkatrészek Magyarországon jó áron: KATTINTSON IDE!