PT-transzferek: Garmin, Geox, Movistar

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 8. 13:10
Elsőként nézzük 2011 egyik új felállású „superteam”-jével, a Garmin-Cervelóval kapcsolatos legfrissebb híreket. Eddig jobbára csak az erősítésekről hallhattunk, van egy nagyon erős távozónk is, a profi mezőny egyik legjobb tempómenője, a kanadai Svein Tuft. Szintén elhagyja a Garmint Christian Meier és Trent Lowe (aki Tufthoz hasonlóan az új ausztrál profi gárdához készül).


Új érkező a francia Christophe Le Mevel, és hosszabbított David Millar is. Szintén fontos hír a Garminnal kapcsolatban, hogy létrehoznak egy harmadosztályú, kontinentális fiókcsapatot, főleg U23 versenyzőkből.

A Geox tovább igazol, ezúttal 10 fiatal igazolásáról tudunk beszámolni: Az elődcsapatból, a Footon-ból „marad”: Rafa Valls, Arkaitz Durán, Noe Gianetti, Fabio Felline, Marco Corti és Matthias Brandle, valamint érkeznek: Fabio Duarte (Colombia es Pasión), Marcel Wyss (Cervélo), Marko Kump (Adria Mobil).

A biztos hátteret adó új főszponzor, a Movistar érkezésével Eusebio Unzue csapata, az eddig Caisse néven futó spanyol gárda is erősít. Két fiatal kelet-európai bringás is érkezik, a fehérorosz Branyiszlav Szamojlov (Quick Step) és a litván Ignatas Konovalovas (Cervélo), és ugyancsak leigazolták a GT-ken egyre jobban teljesítő Xavier Tondót (Cervélo), valamint Beñat Intxausti (Euskaltel-Euskadi) és Sergio Pardilla (Carmiooro-NGC) is a Movistarban teker majd jövőre.

További ProTour transzfer hírek folyamatosan a "ProTour Átigazolási Piac" ajánlóboxunkban.