Orbea bringához profi Orbea fejvédő

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 30. 19:41
Az idei Tour Down Under többnapos versenyen mutatkozott be az Euskatel.Euskadi csapattal az új Orbea sisakgeneráció. Az Orbea bukósisak sorozatából a csúcsmodell Odin típust láthattuk a baszk csapat tagjain.


A négy modellből áló sorozat 2009-ben debütált az Eurobike kiállításon: az ODIN, THOR, RUNE és ARI típusok. Az Odin sorozatot fogják viselni az Euskatel-Euskadi profi kerekesi a következő két szezonban a világ legrangosabb kerékpáros viadalain.

Az Orbeát mindig is az elkötelezettség jellemezte az új innovatív termékek bevezetése terén,  melyet a pontos, precíz mérnöki munka és a kerékpárok szeretete alapozott meg. Az ORBEA ODIN alapjait az elérhető legmodernebb technika adta, kiegészítve a felhasználók igényeivel, a kültéri sportok szerelmeseinek elvárásaival.

Az ORBEA kifejlesztett egy gyártási technológiát, mely optimalizálja a sisakok előnyös tulajdonságait: esztétika, szellőzés és a kompakt formát. A TC technológia lehetővé teszi a tervezésnél a formák, eljárások és anyagok szabad kombinálást. Az ODIN esetében négyféle réteget használtak: Polycarbonát, karbon, EPS és Nylon.

A szellőzés megoldása mindig egy kritikus pontja a tervezésnek. Az Orbe Air Flow rendszer ezt egy természetes légáramlás létrehozásásval oldja meg, mely segít egy kompaktabb szerkezetű sisak létrehozásában mely mégis kiválóan szelőzik.    

Az Orbea ODIN sisak rögzítési rendszere kényelemes viseletet biztosít, elkerülve, hogy bizonyos pontok nyomjanak vagy jobban feszüljenek. Amit az ORBEA rendszerrel elértünk (ORBEA RETENTION SYSTEM): Különálló szíjrendszer, Coolmax párnák, ergonómikus rendszer, gumírozott részek a finomabb tapintásért és téli készlet.

Az Orbea a sisakkollekciójával fejezte be azon törekvését a cégnek, hogy a kerékpározás szerelmesinek a sport minden részére ajánljon lehetőséget. Az Orbea öt évvel ezelött jelent meg a piacon saját ruházatával, elindítva ezt a folyamatot.

Orbea információ a hazai forgalmazó, a BikeArt Center honlapján, IDE KATTINTVA.