Minden szükséges információ a BRINGÁDON!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 29. 08:53
Ki nem tette még fel a kérdést verseny közben, hogy: mennyi van még hátra a következő itatópontig? Mennyit kell még másznom ezen a fránya emelkedőn? Egyáltalán hol vagyok? Hány kilométer van a célig? Ésatöbbi... Megpróbáltunk összeállítani egy minden alapvető információt magába foglaló itinert a Caprine Szilvásvárad Maraton középtávjához, különböző formátumokban. Kinyomtatva zsebre is vágható vagy laminálva akár a kerékpárra is rögzíthető a kormány, stucni környékén.


 

Jelmagyarázat:

Az itineren a vízszintes tengelyen látható legalsó számok a kilométereket jelölik, az össztáv 72 kilométer.

A függőleges tengelyen lévő számok (bal oldalon) a tengerszint feletti magasságot jelölik.

A sötétebb sávok az emelkedőket, a világosabbak a mászásokat jelölik, a piros (legsötétebb) sáv a legmeredekebb részt mutatja.

A szintgörbe fölött elhelyezkedő számpárok (például: 6/480) a leküzdendő emelkedők hosszát jelölik kilométerben, valamint a szintkülönbséget méterben.

A világos sávokon, a vízszintes tengely fölött egy sorral elhelyezett számok a lejtmenetek hosszát jelölik kilométerben.

A nyilakhoz rendelt számok a frissítőpontok kilométerben megadott helyét jelölik.

A szintgörbén a fekete kontúrvonalak az aszafaltozott pályarészeket, a világosabb kontúrvonalak a terepen vezető pályarészeket jelölik.

 

A Caprine Szilvásvárad Maraton itinerje (középtáv - 72 km), színes, magas profil:

Tokaji Nagy Csaba
  Fotó: Tokaji Nagy Csaba

 

 A Caprine Szilvásvárad Maraton itinerje (középtáv - 72 km), színes, alacsony profil:

Tokaji Nagy Csaba
  Fotó: Tokaji Nagy Csaba

 

A Caprine Szilvásvárad Maraton itinerje (középtáv - 72 km), FF, magas profil:

Tokaji Nagy Csaba
  Fotó: Tokaji Nagy Csaba

 

A Caprine Szilvásvárad Maraton itinerje (középtáv - 72 km), FF, alacsony profil:

Tokaji Nagy Csaba
  Fotó: Tokaji Nagy Csaba

 

Tanácsok az itiner használatához:

- Az itinert kinyomtatva érdemes laminálni vagy igazolványtartóba helyezni, így nem ázik át izzadtságunktól vagy az esőtől (DE ESŐ NEM LESZ!!!)

- Az itinert zsebrevághatjuk, de a kerékpár kormányára is felragaszthatjuk celluxszal, rögzíthetjük kötelegővel, ahogy tetszik.

- Amennyiben használunk kerékpárkomputert, a megtett kilométerhez viszonyítva könnyedén ellenőrizhetjük, hol tartunk éppen.

- A mászások során, ha még az emelkedő kezdetén megnézzük a kilométeróra állását, nyomon követhetjük, mennyi van még hátra az emelkedőből.

- A frissítéshez hasznos segítség, ha figyeljük, mennyi van még hátra a pontokig, így könnyebben beoszthatjuk erőnket, vagy frissítő készléeteinket

- Az itiner jelöli az aszfaltos részeket, érdemes ezeken a szakaszokon táplálkozni menet közben, kevésbé balesetveszélyes, mint terepen.

MÁR CSAK KÉT NAP A RAJTIG, JÓ TEKERÉST!