Lovassy jó formában a vb előtt!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 4. 11:59
Az országúti világbajnokságra készülő Lovassy Krisztián tovább növelte Europe Tour-ranglista pontjainak számát a szerbiai Tour of Vojvodina viadalon, a hetedik helyet – s ezzel 6 pontot – megszerezve, s gyakorlatilag bebiztosítva az olimpiai kvótát érő ranglista helyezést. A versenyről és a további tervekről kontinentális csapatunk, az Ora Hotels-Carrera sportigazgatója, Stubán Ferenc számolt be:


Csonka csapattal indultunk neki a két szerbiai pontszerző versenynek, ugyanis Simon Peti megbetegedett, Cziráki Pisti és Puskás Dávid pedig Olaszországban, a Bergamascán indultak.

Pénteken nem sok babér termett a Lovassy-Bernárd-Durucz-Stubán sornak, ugyanis kialakult egy 15 fős szökés, ami a legtöbb csapatnak megfelelt, és 70-80 kilométer után már nem is dolgozott senki a felérésért, megnyugodott a mezőny.

A 2. nap viszont már sokkal jobban sikerült, egy nagyon kemény versenyen, ahol 168 kilométeren 46 km/h fölötti átlagot jegyezhettünk. Lovassy Krisztián UCI-pontszerző helyen jött meg a sprinten, a 7. pozíció 6 pontot ér az Europe Tour ranglistán, ezzel Krisztiánnak már 101 pontja van, ami kijelenthetjük előre, hogy biztos első 200-as helyezést jelent majd az idei Europe Tour ranglistán, és ez olimpiai kvótát ér a nemzetnek.

A versenyen – egy nagyon erős mezőnyben, a legjobb szlovén, horvát és más kontinentális csapatokkal – több magyar versenyző is jól teljesített, Werderits Ádám a 13. helyen érkezett, Bernárd Bendegúz pedig 30 kilométert volt szökésben egy ausztrál sráccal.

A Tour of Vojvodina II. eredménye:
1. Zolt DER SRB   28 3:42:07
2. Jovan ZEKAVICA SRB ZAN 20 0
3. Aljaz HOCEVAR SLO ADR 20 0
4. Gabor KASA SRB MNS 22 0
5. Ioannis TAMOURIDIS GRE   31 0
6. Blaz JARC SLO   23 0
7. Krisztian LOVASSY HUN OHT 23 0
...
13. Ádám WERDERITS HUN   35 0
27. Marton SOLYMOSI HUN   21 0
36. Miklos DURUCZ HUN OHT 20 0
37. Janos HEMMERT HUN   35 0
38. Bendeguz BERNARD HUN OHT 23 0
39. Zoltán BENÖCS HUN   27 0
51. Balint BISCHOFF HUN   21 0

 

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Krisztián a jövő héten folytatja világbajnoki felkészülést, hétfőn utazik Olaszországba, és keddtől szombatig a 2.1 kategóriás Giro di Padania viadalon erősíti majd az Ora Hotels-Carrera sorát Czirákival és Puskással egyetemben. Krisztiánnak ez lesz idén a hatodik többnaposa, egyben az utolsó a koppenhágai világbajnokság előtt. Túl van a 6500 versenykilométeren és megmutatta, hogy az egész szezonban képes jó teljesítményre.

A Padania színvonalára jellemző, hogy az előzetes interjúk alapján Ivan Basso is küzd majd a győzelemért, és elég megnézni a közel 200 fős mezőny 25 részt vevő csapatát:
ASA     Acqua & Sapone Caffè Mokambo
AMO     Amore & Vita
AND     Androni Giocattoli Cipi
AST     Astana
CJR     Cajasur
TST     Christina Watches
COG     Colnago Csf
DAN     D'Angelo & Antenucci Nippo
DER     De Rosa Flaminia
FAR     Farnese Vini Neri Sottoli
TIK      Itera Katusha
LAM     Lampre ISD
LAN     Landbouwkrediet
LIQ     Liquigas Cannondale
MKT     Meridiana Kamen
OHT     Ora Hotels - Carrera
LPM     Vc La Pomme Marseille
MIE      Miche
SAU     Saur Sojasun
UHC     UnitedHealthCare
VBG     Voralberg
WIT     Wit
Ausztrál válogatott
Lengyel válogatott
Szlovén válogatott

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egész hónapban országúton az Ora Hotels
Sűrű hónap elé néznek egyetlen kontinentális bejegyzésű kerékpáros csapatunk, az Ora Hotels-Carrera versenyzői, a szeptemberi programban nehéz olaszországi Europe Tour versenyek is szerepelnek több más nemzetközi megmérettetés...
Tovább a teljes cikkhez »