Egész hónapban országúton az Ora Hotels

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 27. 23:18
Sűrű hónap elé néznek egyetlen kontinentális bejegyzésű kerékpáros csapatunk, az Ora Hotels-Carrera versenyzői, a szeptemberi programban nehéz olaszországi Europe Tour versenyek is szerepelnek több más nemzetközi megmérettetés mellett.


Fotó: Takács Tamás

„A versenyprogram tervezésénél fő szempont volt Lovassy Krisztián minél jobb formába hozása a koppenhágai világbajnokságra, valamint a Székely Körversenyen történt bukása után hamar felépülő Cziráki István és a 20 éves tehetség, Simon Péter versenyeztetése.

Miután a klub versenyzői közül néhányan szombaton még a pálya bajnokságon vettek részt, vasárnap már szlovéniai 1.2-esen, a Ljubijana-Zágráb versenyen áll rajthoz az Ora Hotels-Carrera sora, Cziráki István, Simon Péter, Lovassy Krisztián, Bernárd Bendegúz, Puskás Dávid, Durucz Miklós összeállításban.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Cziráki és Simon innen tovább utazik a rangos olasz négynapos versenyre, a nehéz domborzaton haladó 2.1-es Settimana Ciclistica Lombarda by Bergamasca viadalra, ahol olasz és argentin csapattársaikkal alkotják majd az Ora Hotels sorát. Rögtön másnap, vasárnap, még mindig Olaszországban, az 1.1-es Giro di Romagna et Coppa Placci versenyen indul ugyanez a társaság. Ezalatt Lovassy, Bernárd, Puskás és Durucz Szerbiában, a két 1.2-esként kategorizált Tour of Vojvodinán versenyeznek majd, szeptember 2-án és 3-án.

 

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Szeptember 6-ától újabb 2.1-es olasz többnapos következik, a szeptember 10-éig tartó 2.1-es Giro di Padania, ahol a Bergamascán rajthoz álló sorban Simont Lovassy váltja, aki a tervek szerint itt áll rajthoz utoljára többnaposon a világbajnokság szeptember 25-ei mezőnyversenye előtt. 18-án még az 1.2-es olasz egynapos, a Trofeo G. Bianchin vár a Cziráki, Simon, Lovassy, Bernárd, Puskás, Durucz sorra.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Eközben a klub a magyar bajnokságokon is képviselteti magát, szeptember 10-én a kritérium ob-n, 11-én a páros bajnokságon, október 1-jé a hármas csapaton, október 8-án pedig a hegyi ob-n próbálják majd megszerezni a győzelmet.” – tájékoztatott Stubán Ferenc sportigazgató.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A csapat promóciós fótózáson és forgatáson is részt vett a héten Biatorbágy és Etyek térségében, néhány kép IDE KATTINTVA tekinthető meg, hamarosan elkészül a videoklip is...