Lengyel EuropeTour futamon az Ora Hotels

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 5. 09:56
Rangos, UCI 2.1 kategóriás négynapos versenyen vesz részt mától vasárnapig a magyar-olasz kontinentális csapat, az Ora Hotels-Carrera sora, melyben a négy legjobb formában lévő magyar bringásuk is helyet kapott.


A Szlakiem Grodòw Piastowskich névre hallgató verseny egy kritériummal kezdődik ma este, ami a díjak elosztásán kívül a kísérőautók besorolásáról is dönt, pénteken kerül sor a leghosszabb szakaszra, szombaton két félszakasz – délután időfutammal – vár  a mezőnyre, vasárnap pedig a leghegyesebb etap dönt a végső sorrendről.

Stubán Ferenc sportigazgató így nyilatkozott a viadal előtt: „Nagyon örülök, hogy Sutkó Mihály közbenjárásának köszönhetően Közép-Európa egyik legrangosabb versenyére kaptunk meghívást, ProContinental (CCC Polsat, NetApp) és kontinentális csapatok, illetve a lengyel válogatott részvételével.

A lehető legjobb összeállításban – Bernárd Bendegúz, Boifava Simone, Lovassy Krisztián, Malaguti Alessandro, Puskás Dávid, Roberto Richeze, Simon Péter, Walter Proch – érkeztünk meg, a maximális technikai hátterünkkel, két kísérőautóval, lakóautóval, furgonnal, és megkaptuk az új Carrera időfutam kerékpárokat, karbonkerekeket is. A ma esti kritérium előtt ezeket próbálják ki srácok átmozgatásképpen.

Holnap kezdődnek az UCI-kategóriás szakaszok, melyeken az erős mezőnyben célunk a teljesítés és a tisztes helytállás, egy ilyen nehéz verseny jó felkészülés a fontos júniusi-júliusi megmérettetéseink előtt – Román Kör, Szerb Kör, Magyar Bajnokság, Central-European Tour – melyeken mindenképpen UCI-vb és olimpiai kvalifikációs pontokat szeretnénk szerezni. Ugyanakkor a sík etapokon lehet keresnivalónk a sprintbefutókon is, gondoljunk Lovassy Krisztián sikerére a Banja Lukán. Egy jó helyezés a szakaszokon UCI-pontokat is érhet, valamint komoly pénzdíjakat lehet nyerni a versenyen, egy etapsiker 2000 eurót ér.”

Csapatok:

Szakaszok:









 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lovassy Europe Tour versenyt nyert!
Lovassy Krisztián a magyar-olasz kontinentális csapat, az Ora Hotels-Carrera versenyzője nyerte az Europe Tour sorozatba tartozó Banja Luka – Belgrade UCI 1.2 kategóriás viadalt Szerbiában....
Tovább a teljes cikkhez »