Lance Armstrong: „Végleg vége!"

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 16. 14:14
Az Associated Press-nek adott interjújában a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong hivatalosan is megerősítette, az ausztráliai WorldTour verseny, a Tour Down Under volt utolsó profi versenye.


„Nem mondhatom, hogy bármit megbántam volna, fantasztikus volt újra bringázni. Valóban azt gondoltam, hogy nyerhetek még egy Tourt. Odaálltam a mezőnybe, s végül a harmadik hely jött össze.” – summázta a texasi az elmúlt két évet.

Armstrong idén már 40. évét tölti majd be, de a közvélemény úgy számított, elindul még májusban hazája legnagyobb kerékpárversenyén, a Kaliforniai Körversenyen. Nos, ez nem így lesz.

A Tour de France királya pályafutásának utolsó hónapjait beárnyékolta egykori csapattársa, Floyd Landis vádaskodása után indított szövetségi nyomozás, amire így reflektált az interjúban: „Nem tudom követni, hogy halad a nyomozás, ezért fizetek embereket, akik a segítségemre vannak ebben. Én megpróbálom nem zavartatni magam tőle, és érni a mindennapi életemet. Én tudom, amit tudok. Tudom, mit csinálok, és tudom mit csináltam. Ez nem fog megváltozni.”

Armstrong távolabbi tervei között szerepel például ősszel a Hawaii Ironman, tehát a sporttól semmiképpen sem búcsúzik.

Két héttel korrábban a Bringahíradón mi már megelőlegeztük a "Főnök" búcsúját, a visszatérés két évét összefoglaló cikkünk MAGAZIN alrovatunkban olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
10 ok, amiért nem nyer Armstrong 8 Tourt
A Tour de France Királya, a hétszeres győztes amerikai Lance Armstrong ismét elköszönt, illetve igen is, meg nem is, hiszen minden bizonnyal láthatjuk még versenyeken a Radio Shack versenyzőjét....
Tovább a teljes cikkhez »