Konkrétumok Contador védekezéséről

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 25. 08:37
Miközben doppingügyében a spanyol szövetség által másfél hete felmentett Alberto Contador az Algarvei Körverseny után Mallorca szigetén készül a Murciai Körversenyre, ügyvédje konkrétumokkal szolgált a sajtónak, mire alapozták védekezésüket az eljárás során.


A Tour címvédője végig kitartott, hogy egy szelet klenbuterollal szennyezett sülthússal jutott szervezetébe a klenbuterol, amit a Tour de France második pihenőnapján elvégzett doppingteszttel mutattak ki, elenyésző mennyiségben.

A háromszoros Tour-győztes ügyvédje, Andy Ramos elmondta, hogy védekezésüket az elejétől kezdve a nemzetközi szövetség antidopping szabályai közül a 296-os cikkely tartalmára alapozták, amely kimondja, hogy a versenyző felmenthető, amennyiben tudja bizonyítani, hogy teljesen vétlen volt abban, hogy bekerült szervezetébe a tiltott szer, és nem merülhet fel a doppingolás szándéka.

Reuters
  Fotó: Reuters

Ramos most konkrétumokat említett, amivel alátámasztották a szennyezett hús történetét:

Spanyolországban és az Európai Unióban az állami hatóságok bizonyíthatóan kevés ellenőrzést hajtanak végre a marhaállományon klenbuterolra, mindössze az állatok 0.25 %-át ellenőrzik, tehát 99,75 %-át nem. Ráadásul a baszk hentes, ahonnan a marhahús származott, három különböző forrásból szállíttat, melyek között a tulajdonos bátyja is szóba jöhet, akit már büntettek a hatóságok, mert klenbuterollal kezelte állományát.

Reuters
  Fotó: Reuters

A Nemzetközi Szövetség és a Doppingellenes Világszervezet egyaránt fellebbezhet a lausanne-i sport döntőbíróságon a felmentés ellen, amire 30 napjuk van a hivatalos döntés kihirdetésétől számítva. Egyelőre ezt még nem tették meg.

Alberto Contador doppingügyével kapcsolatos további hírek a Bringahíradó főoldali és az Országút rovatban kiajánlott boxokban!   

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Martin nyert, Contador nem állt dobogóra
A német Tony Martin nyerte az Algarvei Körverseny zárószakaszát, az időfutamot, amivel összetettben is megszerezte a győzelmet. A Portugáliában újra versenyző spanyol sztár, Alberto Contador 15. lett a kronón, összetettben pedig...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Contador versenyezhet
A háromszoros Tour-győztes és címvédő Alberto Contador hivatalosan is megkapta az értesítést a spanyol szövetségtől a 2010-es Tour de France-on produkált pozitív doppingtesztje ügyében....
Tovább a teljes cikkhez »