Komoly változások a Columbia csapatánál

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 8. 18:54
A Columbia jövőre kiszáll a győzelmek számát tekintve legeredményesebb profi országúti csapat, a HTC-Columbia csapat szponzorálásából. A ruházati termékekkel foglalkozó cégnek idén lejár a szponzori szerződése, és nem kívánnak hosszabbítani.


Bob Stapleton – jövőre valószínűleg HTC-HighRoad néven futó – csapatánál a kerékpár szponzor is változni fog, az eddigi Scott bringák helyett a legfrissebb hírek szerint Specialized Tarmac SL3 gépeket hajtanak majd Cavendishék.

A Scott egyébként az újonnan formálódó ausztrál profi gárda, a Pegasus Sports projektje kedvéért vált, míg a Specialized ahhoz képest, hogy az idei szezonban gyakorlatilag a legfontosabb trófeákat zsebelték be, jövőre könnyedén hoppon maradhatnak, ha nem szerződnek le még egy kiegyensúlyozott csapattal.

Idén ugyanis a Alberto Contador és Andy Schleck révén első és második hely a Tour de France-on, Fabian Cancellara révén Paris-Roubaix és Flandriai Körverseny győzelem, valamint időfutam világbajnoki cím fűződik a márkához. Jövőre azonban csak Bjarne Riis Saxo Bankja lett volna az eredeti tervek szerint Specialized csapat, amelynek most igencsak ingatag a helyzete és megítélése a háromszoros Tour-győztes doppingügye miatt, amiből könnyen lehet kétéves eltiltás… (Az Asztanával befejezte a Specialized az együttműködést.) Schleckék saját csapatot alapítanak, Cancellara szintén távozni készül. Mindennek tükrében a brit sztársprinter, Mark Cavendish által fémjelzett HTC-HighRoad jó választásnak tűnhet, győzelmek számát tekintve nem lesz hiány. És a hírek szerint pénzben sem, a Specialized bőkezűbben támogatná Stapleton gárdáját, mint a Scott.