Kobra vagy csúszómászó? Ricco már tagad

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 9. 16:08
A spanyol Biciciclismo információi szerint Riccardo Ricco már tagadja, hogy a pavullói kórház orvosának bevallotta volna, hogy vértranszfúziót hajtott volna végre saját magán, mielőtt veseelégtelenséggel és magas lázzal kritikus állapotban kórházba került vasárnap.


A doktor hétfőn jelentette a hatóságoknak, hogy a sokkos állapotban lévő és életét féltő Ricco azonnal beismerte a doppingolást, mert attól tartott, hogy a hűtőszekrényében 25 napig tárolt tasakokban már nem volt megfelelő saját magától lecsorgatott vér állaga.

A spanyol portál szerint a Kobra tagadja az orvos vádjait, mondván, olyan rossz állapotban volt, hogy még beszélni sem tudott. Ettől a ponttól kezdve csak az ügyvédjével való konzultáció után válaszol kérdésekre, a még mindig a modenai kórházban ápolt olasz hegyimenő.

Közben az olasz olimpiai bizottság antidopping részlege doppingvétségért (a 2008-as Tour de France után visszaesőként örökös eltiltás várhat rá), az olasz hatóság pedig az olasz antidopping törvény megsértéséért (amiért három hónaptól három évig terjedő börtön jár) megkezdte a nyomozást, s mivel a Kobra állapota sokat javult, hamarosan sor kerül az első kihallgatásra is.

Az olasz Gazzetta dello Sportban megjelent cikk szerint Ricco a Franciaországban ma kezdődő Mediterrán körversenyre készülve csinálta meg a vércserét. A Vacansoleil versenyzője pénteken meglátogatta a híres olasz edzőközpontot, a Mapei Centert, hogy megmérjék a „hemáját” a nemrég elhunyt edzőjével, Aldo Sassival kidolgozott nyilvános antidopping-program részeként. (Az eredményeket folyamatosan elérhetővé teszik a nyilvánosság számára.) Az olasz lap szerint az értékek normálisak voltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Doppingbaleset, avagy a Kobra tragédiája
Az olasz Gazzetta dello Sport a kerékpáros társadalmat sokkoló hírt közölt: Riccardo Ricco maga is elismerte, hogy vértranszfúziót hajtott végre saját magán, de a műveletet nem megfelelően tárolt vérrel hajtotta végre, ez...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Nem hiányzol majd, Kobra!”
Néhány olasz riválisa élesen kikelt a pályafutása során másodszor is súlyos doppingbotrányba keveredő honfitárs Riccardo Ricco ellen, aki valószínűleg örökre kiírta magát az országúti kerékpársportból....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mentőt hívtak a Kobrához - frissítve!
A profi kerékpársport ellentmondásos egyéniségét, az olasz Riccardo Riccót kórházba kellett szállítani, az első hírek szerint veseelégtelenség miatt....
Tovább a teljes cikkhez »