Doppingbaleset, avagy a Kobra tragédiája

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 8. 17:23
Az olasz Gazzetta dello Sport a kerékpáros társadalmat sokkoló hírt közölt: Riccardo Ricco maga is elismerte, hogy vértranszfúziót hajtott végre saját magán, de a műveletet nem megfelelően tárolt vérrel hajtotta végre, ez vezetett odáig, hogy kórházba került vasárnap este.


„A Kobra 25 napig tárolta hűtőszekrényében saját vérét, mielőtt saját magán végrehajtotta a transzfúziót” – erősítette a Pavullo Városi Kórház orvosa, akinek vallomása alapján indult meg a hivatalos nyomozás.

Az orvos szerint Riccót sokkos állapotban vitték be, és a 2008-as Tour de France-on egyszer már megbukó hegyimenő maga számolt be a transzfúzióról, iszonyúan félve, hogy a tárolt vér nem volt megfelelő állapotú. A műveletet menyasszonya, Vania Rossi jelenlétében csinálta, aki maga is kerékpárversenyző hölgy, és már szintén volt doppingügye.

A Vacansoleil kritikus állapotban lévő versenyzőjét továbbszállították Baggiovara Városi Kórházba, ahol stabilizálódott az állapota. A hatóságok természetesen megkezdték az ügy hivatalos felderítését, az olasz antidopping törvények megsértéséért börtönbüntetésre is számíthat akár (3 hónaptól 3 évig), kerékpáros pályafutása szempontjából pedig akár örökös eltiltás válhat rá, lévén visszaeső, a 2008-as Touron elkövetett vétségéért kiszabtak már rá egyszer 20 hónap eltiltást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Nem hiányzol majd, Kobra!”
Néhány olasz riválisa élesen kikelt a pályafutása során másodszor is súlyos doppingbotrányba keveredő honfitárs Riccardo Ricco ellen, aki valószínűleg örökre kiírta magát az országúti kerékpársportból....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mentőt hívtak a Kobrához - frissítve!
A profi kerékpársport ellentmondásos egyéniségét, az olasz Riccardo Riccót kórházba kellett szállítani, az első hírek szerint veseelégtelenség miatt....
Tovább a teljes cikkhez »