II. City Cross - őrület Kőszegen!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 27. 21:59
2010. szeptember 19-én második alkalommal kerül megrendezésre a kőszegi city cross verseny. Először is tisztázzuk, milyen verseny a city cross. Leginkább egy cross country versenyhez tudnám hasonlítani, amit városban rendeznek meg. A kőszegi verseny némi átfedést mutat a cyclo cross felé is, mivel több alkalommal meg kell szakítani a tekerést leszállással, hogy az akadályokat leküzdhessük. Itt nem mesterséges, direkt a verseny idejére kiépített akadályokra kell gondolni, csupán azokra, amelyek amúgy is ott vannak a városban.


Visszagondolva a tavalyi versenyre, csak pozitív élményeim vannak. Szuper versenyen vehettem részt, hangulata meglehetősen kellemes volt, sikerült egy teljesen változatos pályát összehozni a szervezőknek.

Állítólag idén sem lesz ez másként, így ismét járhatunk a Jurisics vár falain, a kis hídon, adrenalint növelve száguldhatunk a sikátorban - aminek a végén egy vaskos fejmagasságban levő cső alatt kell átbújnunk -, egy étterem kerthelyiségén, járdákon és büntetlenül farolgathatunk a park ösvényének kavicsos visszafordítóján is. Tehát mindenhol járhatunk, ahol a rossz gyerekek bringáznak egy átlagos hétköznapon.

A pálya hossza 1,6 kilométer, akárcsak az előző évben. A nyomvonala változatlan maradt, de az év közbeni régészeti és felújítási munkálatok nyomai nehezíthetik a haladást.
Tapasztalatom szerint merev farú mountain bike-kal a legjobb indulni és legalább 2.2-es szélességű abroncsokat célszerű használni viszonylag magas nyomáson a felütéses defektek elkerülése végett. A 11 órai és déli harangszó közti versenyen chipes időmérést biztosítanak a szervezők, ami a még pontosabb követhetőséget biztosítja majd.

Javasolt jó minőségű és jól beállított kerékpárral indulni, mivel a terepakadályok erősen igénybe vehetik mind a technikát, mind a versenyzőt. A verseny során sokat számít még a technikásság is, mivel egy kör alatt több alkalommal is le kell szállni a kerékpárról és a lekörözött versenyzők is nehezíthetik a saját tempóban való haladást.
Remélhetőleg a tavalyihoz hasonlóan idén is sok néző látogat ki a versenyre és még több versenyző jön el, hogy fokozhassuk a tavalyi verseny izgalmait.

Előnevezni szept12-ig a katsziszi@gmail.com címen vagy a +36 20 9891-751 telefonszámon lehet.

Kedvcsináló képet a tavalyi versenyről: http://picasaweb.google.hu/katsziszi/ICitycrossKoszeg2009?feat=directlink