Grósz a hegyikerékpár nagykövet (Ápr.1.)

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 1. 08:27
Az általában szűkös büdzséből gazdálkodó magyar hegyikerékpársport euró-milliókban mérhető támogatással gazdagodik a közeljövőben uniós forrásokból, ami a kiváló magyar mountain bike versenyző, Grósz Béla és a német Corratec kerékpárgyár közös pályázatának eredménye.


A mindezidáig titokban kezelt projektről immár kész tényként beszélhetünk, a Corratec Mountain School Road Show keretében 300 hazai általános iskolában kívánják bemutatni a hegyikerékpársport szépségeit a tanulók számára.

Az látványos, egyéb családi programokkal színesített eseménysorozaton lehetőséget biztosítanak az alapok elsajátítására, amit Németországban már bevált módszerek alkalmazásával később az iskolai foglalkozások során fejleszthetnek tovább az érdeklődő, elsősorban 10-14 éves korú fiatalok.

Takács Tamás
A Corratec profija üzletemberi teendőivel is képes összeegyeztetni az élsportot. Fotó: Takács Tamás

A szakmai alapokért a német márka gyári profija, Grósz Béla felel majd. „Az élsportban szerzett tapasztalataimból kiindulva fontos, hogy a gyermekek fiatal korban elsajátítsák az alapvető kerékpár-kezelési készségeket, ebben szeretnék elsősorban segítséget nyújtani. A technikai hátteret a Corratec biztosítja majd, a résztvevő oktatási intézmények pedig második lépcsőben egy versenysorozatban mérkőzhetnek egymással, azonos kerékpárokon, azonos elemeket magába foglaló pályákon. A fiatalokat pedig azon túl, hogy személyes kapcsolatba kerülhetnek hegyikerékpáros profikkal, értékes nyereményekkel, ajándékokkal szeretnénk motiválni.” – nyilatkozta elöljáróban a Corratec Mountain School Road Show-ról a projektfelelős.

Hamarosan további részletekkel jelentkezünk a Corratec Mountain School Road Show-ról, aminek kiemelt médiatámogatója a Bringahíradó portál.