Giro-exkluzív: A Garmin műszaki háttere

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 8. 08:49
A bringások teljesítménye egy háromhetes körversenyen nagymértékben függ a csapat erejétől, amiben szerepet játszik a technikai háttér és a versenyzéshez szükséges minél optimálisabb körülmények biztosítása, hogy a versenyzők csak a tekerésre koncentrálhassanak.


Az alábbi videókon keresztül a Team Garmin-Cervelo háza táján teszünk kirándulást, az amerikai csapat ausztrál pálya-világbajnoka, Cameron Meyer mutatja be, milyen technikai hátteret biztosítanak az olasz kerékpáros körversenyhez a szponzorok.

Elsőként a csapatbuszt járjuk körbe belülről. Meyer elmondja, hogy a Garmin két busszal rendelkezik, ezek közül egyet biztosítottak a Giróra. A versenyzők ebben utaznak a szakaszok között, három sor kényelmes szék áll rendelkezésre.

Mint a suliban, itt is van ülésrend, David Millaré például az első szék a vezetőülés mögött, hogy kinyújthassa hosszú lábait, Meyer – a zöldfülű országúti profi – általában középen ül, Tyler Farrar a hosszúkás „kanapét” kedveli az üléssorok mögött. A busz hátuljában ágyak is találhatóak, ha valakinek utazás közben pihenni szottyan kedve.

A fenti rekeszek a cipők, sisakok tárolására szolgálnak, névre szóló dobozok segítik, hogy ne keveredjenek a cuccok. A buszban kávéautomata, hűtő, inni- és ennivaló áll rendelkezésre, valamint WC és két zuhanyzófülke, hogy a versenyzők rögtön szakasz után is felfrissülhessenek.

A bringák és a felszerelés tekintetében sem fukarkodnak az amerikaiak, az „inkább több mint kevesebb” elv működik. Két nappal a csapatidőfutam és az első közös tréning előtt a csapat szerelője, Jack éppen Meyer kronógépén dolgozik. Az ausztrál SRM wattmérős hajtókart használt 54-es nagytányérral, 11-23-as sorral. A Cervelo bringákon 3T kiegészítők és Sram alkatrészek működnek együtt.

A szerelőkamionban megfordulva megtudhatjuk, hogy mindenkinek két országúti kerékpár, valamint egy vagy két időfutam-kerékpár áll rendelkezésére, és 60 pár kerék lóg a falakon, biztos, ami biztos, s természetesen a sorok, láncok mennyisége is túlbiztosított.

A kamionban alakították ki a mosókonyhát is, ahol elvégezhetőek az alapvető „háztartási munkák”, nem kell a hotel loundryjára alpozni. Itt raktározzák a szükséges kiegészítő élelmiszereket, tésztákat, müzliket, barokat, porokat, stb.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Száraztészta, olívaolaj és 60 pár kerék
Az egynapos kerékpárversenyek legklasszikusabbikának nevezett Milano-Sanremo után a csapatok szállítóbuszait összepakolják és Belgium felé veszik az irányt, hogy mindent átszállítsanak az északi klasszikusok helyszíneire. De mit...
Tovább a teljes cikkhez »

Hozzászólások
24 ÓRA
Ke  Armstrong, mint kerékpárszerelőSzo  Kipakolt Lance ArmstrongSzo  Autóval ütközött a Vuelta-bajnokKe  Háromnaposra bővül a CETCsü  Teljes a Vuelta mezőnye  Két magyar második hely IzraelbenSze  Armstrong beszélt, a Tour-bajnok bántaCsü  Enyhíthetik Armstrong örökös eltiltásátSze  Millenáris Velodrom: 2017 a cél  Két évet kapott az olasz sztárbringásCsü  13 hegyi etappal jön a 2014-es Vuelta  Vigyázni kell a kínai húsokkalCsü  Jövőre megdőlhet az egyórás rekord  Hosszabbított a Tour-győztes bringás  Öngyilkos akart lenni a kerékpárosCsü  Bajban a háromszoros világbajnokKe  Újabb bringás doppinggyanúbanCsü  Összeállt a WorldTour-mezőnyKe  Lovag lett az olimpiai bajnok bringás  Cavendish szeme előtt a Tour és a GiroCsü  Háromszor is doppingolt, örökös eltiltásSzo  Időfutammal indul a TourSze  Félszáz győzelem után visszavonul Cooke  Aki már most a Tourra készül  Armstrong sokat tud, jöhet a terror!  Rekordszámú résztvevő VeszprémbenSzo  Tour és Vuelta doppingeset nélkül  Lance Armstrong hajlandó kitálalni!  Egy egész csapat doppingolt a Touron?Sze  Koronatanú lehet Lance ArmstrongSze  Öt hegyi befutó a 2014-es TouronKe  Csúcsigazolás az AsztanánálKe  Börtönbe küldenék Lance Armstrongot  Elhunyt a Tour csúcstartójaCsü  Minden idők legnagyobb hátraszaltójaSze  Nibali Indul a TouronKe  Visszavonul a britek sikerbringása  Megmenekült Contador kerékpárcsapataKe  Girót nyerne a veterán Tour-bajnokKe  Óriásit bukott a Vuelta-győztes bringásVa  Rui Costa lett a kerékpár-világbajnokVa  Vos harmadszor is világbajnok  Új elnök a kerékpáros szövetségnél  Újjáépül a Millenáris Velodrom  Negyedelték Rasmussen doppingeltiltásátSze  Kerékpáros vb-t rendeznek LondonbanSze  Martin a világbajnok, Cancellara 3.Ke  Holland arany, Pelikán 61. lett  Kerékpár-vb: francia, ausztrál sikerVa  Belga és amerikai arany a kerékpár-vb-n  Nem találták Hornert a doppingellenőrökVa  A 41 éves veterán nyerte a VueltátSzo  Az Öreg megcsinálta, övé a körverseny!  Újra Horner áll az élen Vueltán  Armstrong csak visszaadta olimpiai érmétCsü  Korrupció a kerékpársportban?Csü  Amikor a legöregebb a legfrissebb!Sze  Aki kihasználta a többiek fáradtságátSze  Tizenegy magyar a vb-nKe  Armstrong nem adja az olimpiai érmét
Lapozás Több hír
VIDEÓK
  • Lance Armstrong tereptriatlonban győzött A hétszeres Tour-győztes Arizonában nyert, látványos befutóval...
  • Bringást gázolt az antilop
  • Országúti világbajnokság - 2011. A brit sprinterkirály a csúcsra ért, Koppenhágában szivárványszínű trikót szerzett
  • Mc Donald's BringaMánia Magyar Nagydíj Olimiai-krossz C1 - Veszprém 2011
  • GP de Montreal (WorldTour) - 2011. Sok lúd disznót győz...
  • Az Ora Hotels-Carrera promóciós klipje Az egyetlen magyar kontinentális csapat és Lovassy Krisztián - világbajnoki induló - bemutatkozása
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - a Trial verseny a 12. helyen végző Hegedűs Lászlóval
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - az elit férfiak olimpiai-krossz futama
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - az U23 férfiak olimpiai-krossz futama
  • Vuelta a Espanya 2011 - 7. szakasz Hatalmas bukás a sprintbefutó végén
További videók