Giro-exkluzív: A Garmin műszaki háttere

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 8. 08:49
A bringások teljesítménye egy háromhetes körversenyen nagymértékben függ a csapat erejétől, amiben szerepet játszik a technikai háttér és a versenyzéshez szükséges minél optimálisabb körülmények biztosítása, hogy a versenyzők csak a tekerésre koncentrálhassanak.


Az alábbi videókon keresztül a Team Garmin-Cervelo háza táján teszünk kirándulást, az amerikai csapat ausztrál pálya-világbajnoka, Cameron Meyer mutatja be, milyen technikai hátteret biztosítanak az olasz kerékpáros körversenyhez a szponzorok.

Elsőként a csapatbuszt járjuk körbe belülről. Meyer elmondja, hogy a Garmin két busszal rendelkezik, ezek közül egyet biztosítottak a Giróra. A versenyzők ebben utaznak a szakaszok között, három sor kényelmes szék áll rendelkezésre.

Mint a suliban, itt is van ülésrend, David Millaré például az első szék a vezetőülés mögött, hogy kinyújthassa hosszú lábait, Meyer – a zöldfülű országúti profi – általában középen ül, Tyler Farrar a hosszúkás „kanapét” kedveli az üléssorok mögött. A busz hátuljában ágyak is találhatóak, ha valakinek utazás közben pihenni szottyan kedve.

A fenti rekeszek a cipők, sisakok tárolására szolgálnak, névre szóló dobozok segítik, hogy ne keveredjenek a cuccok. A buszban kávéautomata, hűtő, inni- és ennivaló áll rendelkezésre, valamint WC és két zuhanyzófülke, hogy a versenyzők rögtön szakasz után is felfrissülhessenek.

A bringák és a felszerelés tekintetében sem fukarkodnak az amerikaiak, az „inkább több mint kevesebb” elv működik. Két nappal a csapatidőfutam és az első közös tréning előtt a csapat szerelője, Jack éppen Meyer kronógépén dolgozik. Az ausztrál SRM wattmérős hajtókart használt 54-es nagytányérral, 11-23-as sorral. A Cervelo bringákon 3T kiegészítők és Sram alkatrészek működnek együtt.

A szerelőkamionban megfordulva megtudhatjuk, hogy mindenkinek két országúti kerékpár, valamint egy vagy két időfutam-kerékpár áll rendelkezésére, és 60 pár kerék lóg a falakon, biztos, ami biztos, s természetesen a sorok, láncok mennyisége is túlbiztosított.

A kamionban alakították ki a mosókonyhát is, ahol elvégezhetőek az alapvető „háztartási munkák”, nem kell a hotel loundryjára alpozni. Itt raktározzák a szükséges kiegészítő élelmiszereket, tésztákat, müzliket, barokat, porokat, stb.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Száraztészta, olívaolaj és 60 pár kerék
Az egynapos kerékpárversenyek legklasszikusabbikának nevezett Milano-Sanremo után a csapatok szállítóbuszait összepakolják és Belgium felé veszik az irányt, hogy mindent átszállítsanak az északi klasszikusok helyszíneire. De mit...
Tovább a teljes cikkhez »

Hozzászólások
24 ÓRA
  Befejezheti az egyik legjobb bringás  Átnéz a címvédőn a Tour esélyeseSzo  Hegyi maraton lesz az idei Vueltán  Szabadon igazolható Tour-győztes?  Befejezi az olimpiai bajnok?Csü  Délről indul a Vuelta EspanaCsü  Még egy idény a sprinterkirálynak?!  Álompénzt kaphat a top4 bringásCsü  Andy Schleck visszavonul  Befejezi a legidősebb Tour-győztesCsü  Mindig nem egészséges a vb-esélyesCsü  Megdőlt az egyórás bringás világcsúcsSze  Hosszabbított a spanyolok élmenője  Contador egy nagy sikerre Induraintól  Technikai dopping vagy csúszós aszfalt?Sze  Kiszállt a Vuelta-favorit - videóKe  Anyahajóról indult a Vuelta-nap - videó  Nem indul a címvédő a VueltánCsü  Contador indul a Vueltán, de...Ke  Olasz segítség a bringásoknak  Föld alatti kerékpárverseny KőbányánSze  Duplázásra készül a Tour bajnokaVa  Kivégzést rendezett a Cápa a TouronSzo  Rég nem nyertek ilyen könnyedén Tourt!  Tömegbukás, hazaért a litván szökevénySze  Tovább nőtt Nibali előnye a TouronSzo  Majka-nap a Tour de France-onSzo  Nibali verhetetlennek tűnik a TouronCsü  Kristoff kilőtt, mesés sprintsikerKe  Cancellara is feladta a TourtVa  Tonyé a szakasz, Tonyé a sárga trikó!Szo  Hazai öröm a Tour de France-on  Sagan egy centivel maradt le a TouronSze  Kivégezte a Tour-címvédőt a horroretapKe  Kittel: négyből három a Touron  Kittel duplázott a Touron  Nem járt puszi a szakaszgyőztesnek!Szo  Cavendish óriásit bukott a nyitányon!Va  Megvannak a magyar kerékpáros bajnokok  Visszavonul az egyik legjobb sprinterSze  Nem indul a Giro-bajnok a Touron  Nem indul a Vuelta-bajnok a TouronVa  Quintana révbe ért, kolumbiai mámorVa  Quintana a fellegekben, Rogersé az etap  Quintanának áll a Giro, jön a ZoncolanCsü  Nem találnak fogást a rózsaszín trikósonKe  Borult a Giro összetettje a hóesésben!  Őrült szakasz a Giro d'Italián  Közel száz induló a Gemenci NagydíjonVa  Tűzijáték a Girón, Uran ura a helyzetnekSzo  Szökevénysiker a Girón a hegyekbenKe  Tömegbukás, Bouhanni harmadszorSzo  Újabb duplázás a Girón!Csü  Drámai szakasz, rószaszín trikós győztesSze  Megvan az első olasz nyertes a GirónKe  Az esőt is legyőzte a francia bajnok  Kedden rajtol a V4-es kerékpárverseny  Bombát hatástalanítottak a GirónVa  Kittel kilőtt, duplázott születésnapjánSzo  Kittel nyerte a Giro első sprintjét
Lapozás Több hír
VIDEÓK
  • Lance Armstrong tereptriatlonban győzött A hétszeres Tour-győztes Arizonában nyert, látványos befutóval...
  • Bringást gázolt az antilop
  • Országúti világbajnokság - 2011. A brit sprinterkirály a csúcsra ért, Koppenhágában szivárványszínű trikót szerzett
  • Mc Donald's BringaMánia Magyar Nagydíj Olimiai-krossz C1 - Veszprém 2011
  • GP de Montreal (WorldTour) - 2011. Sok lúd disznót győz...
  • Az Ora Hotels-Carrera promóciós klipje Az egyetlen magyar kontinentális csapat és Lovassy Krisztián - világbajnoki induló - bemutatkozása
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - a Trial verseny a 12. helyen végző Hegedűs Lászlóval
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - az elit férfiak olimpiai-krossz futama
  • Mountain bike Világbajnokság - 2011. Champery - az U23 férfiak olimpiai-krossz futama
  • Vuelta a Espanya 2011 - 7. szakasz Hatalmas bukás a sprintbefutó végén
További videók