Fenyvesi a leggyorsabb XCO-tudósító

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 8. 23:24
Fenyvesi Péter, a Bringabanda junior hegyikerékpárosa remek eredménnyel, ezüstéremmel zárt a Merida CST Pilis Kupán, azonban egy teljesen más diszciplínában egyenesen rekordot állított fel. Miközben mi még Petacchiék befutójának ismétlését néztük a Girón, beszámolója már a postaládánkban landolt:


„Néhány perce fejeződött be a Pilisvörösváron rendezett C2-es XCO-verseny, ahonnan ismét elégedetten térhetek haza. Pontosan az egy hónapja rendezett első szlovák kupafutamhoz tudom hasonlítani a versenyszituációt és a teljesítményemet…

A pályajelölés a tavalyitól minimálisan tért el. Kicsit megijesztett bennünket a reggeli, délelőtti esőzés, de csak javított a pálya minőségén, mert alapból elég száraz és poros, kavicsos a talaj. Így nem csúszott a nagy mennyiségű homok miatt, hanem tapadt az eső hatására, mindenki szimpatizált vele. Az időjárással sem voltak komolyabb gondjaim, bár lehetett volna kicsit melegebb.

A már megszokott időben rajtoltunk, ez első egyenesben a 2. helyre helyezkedtem, egy szlovák srác vezette a juniorokból álló bojt. Az első körben hárman haladtunk, az előbb említett szlovák, Szalontay Bence, és jómagam. A második körben a szlovák srác erejét fitogtatva leszakított bennünket, én pedig Bence mögött utaztam tovább, majd rám került a sor, így a szlovák taktikáját felvéve indultam el teljes erőmből egyedül.

Ezt tartva a negyedik körig, majd Béla Attila ”a húzóember” szerepét betöltve segített növelni az előnyömet az utolsó kör kezdetéig. Aztán teljes gázzal vágtam neki az utolsó körnek. A kör felénél utolért másik szlovák ellenfelem, de nem előzött meg, így a helyzetet kihasználva a lejtőn már tartottam a pozícióm, végül a 2. helyen haladtam át a célvonalon, szoros küzdelmet követően.

Köszönet Ferinek a bajnoki mezekért, és Anyuéknak a segítségért. Hatalmas nagy szurkolást nyomott pár ember a pályán, nagyot dobott rajtam, királyok vagytok! A mai eredményem tette lehetővé, hogy Offenburgban indulhassak 2 hét múlva a Világkupán. Jövő hétvégén nosztalgiázok, ez az utolsó évem a diákolimpián, így legidősebb korosztályban fogok indulni az országoson Bükkszentkereszten, szombaton.”

A verseny teljes eredménylistája IDE KATTINTVA érhető el! 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbié a Merida CST Pilis Kupa
Benkó Barbara, a Focus MIG versenyzője nyerte a C2-es minősítésű olimpiai-krossz futam, a Merida CST Pilis Kupa elit női versenyét Pilisvörösváron Barbi beszámolója:...
Tovább a teljes cikkhez »