Fenyvesi 4. a Közép-Európa Kupa végén

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 31. 22:28
A Bringabanda junior hegyikerékpár-versenyzője, Fenyvesi Péter a térség rangos olimpiai-krossz versenysorozata, a Közép-Európa Kupa utolsó fordulóján állt rajthoz szombaton a csehországi Ostravában, s végül megőrizte összetett negyedik helyét. Blogja az alábbiakban olvasható:


Egy hétvégényi pihi után tegnap újra a lovak közé vágtunk a Csehországban rendezett utolsó Közép-Európa kupafutamon, ami mellesleg C1 minősítésű volt. Norvégoktől kezdve egészen a hazai versenyzőkig, nagyon sok ország képviseltette magát.

Számomra fontosnak számított elindulni, hiszen negyedik helyen álltam az összetettben, és egy kis szerencse folytán felállhattam volna a dobogóra. Pénteken utaztunk le, de nem részletezem a történteket, mert már borsódzik a hátam a gondolatától is. A lényeg, hogy az időre lefoglalt szállásunk elúszott, így egy másik után kutattunk, ami azért nem volt egyszerű, mert közben az eső is erőteljesen rákezdett. Végül ráleltünk a többi magyarra, akiket egy hotel parkolóban találtunk meg, így végszükségképpen mi is abban a hotelben foglaltunk szállást.

Így pályát járni már csak este 7-től tudtam, egy kört. Az eső nem kellett volna, hiszen elég komoly dagonya alakult ki néhány helyen, ami a verseny napjára sem változott, hála az időjárási körülményeknek. Egyébként egy nagyon gyors, gyökeres, pálya, kevés szintemelkedéssel. Másnap viszonylag későn, 15:00-kor rajtoltam. A rajtnál már felmértem az ismeretlen arcokat, ellenfeleket, és volt egy olyan érzésem, hogy nem lesz olyan egyszerű verseny.

Ez így is történt, viszont magamhoz és ellenfeleimhez képest elég jól haladtam, úgy érzem sikerült kipihennem magam a versenyre, csak jó érzések maradtak meg bennem. A 4 kör alatt keményen kihajtottam magam, még ma is éreztem a lábaimban, hogy tegnap erőset tekertem. 14.-ként értem célba, a norvégok, a csehek és a szlovákok iszonyatosan mentek.

Ez a helyezés az összetett 4. hely megőrzésére volt most elég. Jövőre újra elindulok ezen a versenysorozaton, már U23-ban, ahol keményebb dolgom lesz, de ez már a jövő zenéje. Hétvégén XCO EB, pontosabban pénteken, úgyhogy szurkoljatok légyszi!

---> Képek itt! <---