Exkluzív versennyel bővül az Erste Tour

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 19. 18:23
Időfutam Budapest belvárosában! Különleges meglepetéssel készülnek az idei Erste Tour résztvevői számára a versenysorozat szervezői. Július utolsó előtti hétvégéjén exkluzív helyszínen, a pesti alsó rakparton, az Erste Bank Hungary Zrt. székháza és az Országház közötti szakaszon zajlik majd a mintegy 9 km hosszú egyenkénti indításos időfutamverseny. A versennyel azonos pályán végződik aznap kora délután a nemzetközi versenynaptárban szereplő UCI 1.2 kategóriás Budapest Nagydíj.


Az idei év Erste Tour sorozatának megkoronázásaként a szervezők egy egyenkénti indításos időfutamversenyt terveznek 2011. július 24-én, a tervek szerint 10 óra 30 perces kezdettel. A rendezvény helyszíne mindenképpen exkluzívnak tekinthető abból a szempontból, hogy amatőrök számára az utóbbi években nem rendeztek kerékpárversenyt Budapest belvárosában, de még a profi versenyzőknek sem volt évek óta lehetőségük Budapest szívében versenyezni. A verseny rajtja és célja a főszponzor Erste Bank Hungary Zrt. székháza előtt lesz, a versenyzők 4,5 km megtétele után az Országház előtt, a pesti alsó rakparton fordulnak majd vissza.

Az Erste Tour Budapest időfutamra a szervezők elsősorban az Erste Tour résztvevőit várják, de a verseny nem számít bele az Erste Tour összetett versenyébe, ennek megfelelően további amatőr versenyzők is nevezhetnek. Az Erste Tour versenysorozat résztvevői kedvezményt kapnak a nevezési díjból. A versenyen valamennyi korcsoport helyezettjei kupát és érmet nyernek, a győztesek pedig megkülönböztető mezeket kapnak.

A verseny rajt-cél területén, az Erste Bank Hungary Zrt. székháza előtt egész napos programok, koncertek várják a résztvevőket és szurkolókat. Az esemény különlegességét és érdekességét növeli, hogy a versennyel azonos pályán kerül megrendezésre a magyarországi viszonylatban az utóbbi évek legerősebb profi mezőnyét felvonultató, nemzetközi versenynaptárban szereplő UCI 1.2 kategóriás Budapest Nagydíj.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Erste Tour Gyömrő május végén - kiírás
Az amatőr bringások körében is népszerű gyömrői országúti viadal, a Giant Kupa idén a tavalyi nagy sikerű amatőr versenysorozat, az Erste Tour keretein belül kerül megrendezésre. Az esztergomi forduló (Erste Tour Esztergeom,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Erste Tour: Fejes Gábor sikere - videó
Népes mezőny vágott neki a legnagyobb hazai amatőr kerékpáros versenysorozat első állomása, az Erste Tour Esztergom 122 kilométeres távjának, aminek végén az egri Bátorfi-Agria KTK bringása, Fejes Gábor örülhetett,...
Tovább a teljes cikkhez »