Evans rekordöreg Tour-győztes lenne...

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 28. 20:42
A két második hellyel is büszkélkedő ausztrál Cadel Evans még mindig nem mondott le nagy álmáról, a sárga trikóról, aminek szellemében a BMC sportvezetőjével, John Lelangue-val nyilvánosságra hozták idei programját, amiben a megszokottnál kevesebb versenynap szerepel a Tour de France rajtjáig.


A 34. életévét februárban betöltő Evans egyébként, ha idén megtáltosodna, és megnyerné a francia körversenyt, 1923 óta a legidősebb versenyző lenne, akinek sikerül a bravúr. (A kor-rekorder Firmin Lambot, aki 1922-ben 36 évesen nyert.)

A tervek szerint Evans 32-35 napot versenyezne a Tour előtt, szemben például a tavalyi évvel, amikor a Giro d’Italia és kisebb körversenyek, klasszikusok is szerepeltek a programban. Lelangue az ausztrál The Advertiser napilapnak ismertette a BMC GT-menőjének naptárát:

A szezon első fele igazán könnyed lesz, hogy Cadel frissen érkezhessen a Tour de France-ra, a legfontosabb, hogy tele legyen energiával. Olyan ő, mint a jó bor, mindig motivált, remek a kondija, tehát még néhány évig hasonló szinten teljesíthet.

A januári közös edzőtábor után Evans otthon, Svájcban készült, az első versenye a héten kezdődő Giro di Fiuli lesz Olaszországban. Utána a Katalán Körversenyen és a Romandiai Körversenyen vesz majd részt, májusban pedig magaslati edzőtábor következik, utána pedig a Criterium du Dauphiné Liberé júniusban.

Nem csak a versenynaptár lesz más, mint a tavalyi, a csapat is erősödött (amire rá is fért – a szerk.). Amaël Moinard és Ivan Santaromita a hegyekben, Manuel Quinziato és Greg Van Avermaet pedig bármilyen kemény körülmények között segíthetik majd az ausztrált.